Pantheon Apžvalga

Pantheon Apžvalga

Trumpai:

Jauna moteris pradeda gauti žinutes iš nežinomo asmens, kuris teigia esąs jos miręs tėvas. Bandydama atskleisti tiesą, ji atsiduria didesniame sąmoksle, susijusiame su dirbtiniu intelektu.

Pantheon Apžvalga  Pantheon
(2022) on IMDb

TV-14
41min
Sci-fi, Animation, Drama
2022-

Techniškumas – 9/10

Istorija – 10/10

Veikėjai – 10/10

Pantheon Apžvalga

Aprašymas: Jauna moteris pradeda gauti žinutes iš nežinomo asmens, kuris teigia esąs jos miręs tėvas. Bandydama atskleisti tiesą, ji atsiduria didesniame sąmoksle, susijusiame su dirbtiniu intelektu.

Jei mėgstate istorijas susijusias su mokslu, kompiuteriais, ir technologiją, šis serialas bus pats tas. Čia galima rasti net kelias idėjas kurios, bent asmeniškai, jaučiasi šviežios ar pateikiamos iš naujos pusės. Galbūt kas svarbiau, tai, kad visos šios idėjos pateikiamos gana paprastai todėl leidžia net ir nenusimanant apie visas čia minimas technologijas, suprasti kas ir kodėl vyksta. Labai dažnas atvejis, kada mokslinė fantastika tave bombarduoja milijonu terminų nuo pat pradžių (pvz. nano-technologija) tam, kad atrodytų protingai ar užkaišytų istorijos skylęs. Čia kaip tik, idėjos suprastinamos ir pateikiamos lengvai kramtomu formatu.

Nors animacija ir nėra kažkuo labai išskirtinė, viskas čia turi tvarkingą ir gražų stilių. Bendrai viskas atrodo toks miksas tarp tos tradiciškai atrodančios animacijos ir animacinių filmukų (Avatar, Harley Quinn). O tai kad daugelis paprastesnių vietų neišnaudoja daug biudžeto, leidžia kovos scenomis būti labiau keistom ir greitom. Taip pat džiaugiuosi, kad technologijos naudojimas perteiktas tikrai realistiškai ir leidžia pasauliui jaustis gyvam. Čia nebus tų nuostabių scenų, kada 3 minutes kažkas spaudo random klaviatūros mygtukus ir tada sako „I’m in”. Ne, čia net Redditas normaliai pateiktas…

Nors pradžioje keli veikėjai gali pasirodyti gan paprasti, serialo eigoje visi jie atskleidžia daug įdomesnių savo pusių. Daugelis jų jaučiasi tikri, kaip tu ir aš, jie reaguoją į pasikeitimus natūraliai ir gali greitai suprasti, kas jie yra viduje. Net kelis kartus pati istoriją renkasi sunkesnį kelią, negu tiesiog rėkti apie amžiną meilę ir sugrąžinti veikėjus kartu. Bendrai, nežinau ar galėčiau pasakyti jog serialas turi „blogiečius”, nesuprask neteisingai, čia daug veikėjų daro blogus dalykus, tačiau net ir už to, atrodo slypi bent dalelė norėjimo geresnio pasaulio… Smagu kai istorijos nėra tik juoda ir baltą…. 

Bendrai – 10/10
Prisidėti prie diskusijos

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.