Troll Apžvalga
Troll. Cr. Courtesy of Netflix © 2022

Troll Apžvalga

Trumpai:

Giliai Norvegijos kalne yra pažadinamas kažkas baisaus. Įkalintas urve tūkstantį metų, valdžios apskritai laikomas folkloro pramanu, monstras Trolis viską naikindamas savo kelyje keliauja Oslo link, kur jo laukia kariuomenės blokada ir keli jį bandysiantys sustabdyti miesto gyventojai. Kas laimės šią dvikovą tarp gamtos ir žmogaus?

Troll Apžvalga  Troll
(2022) on IMDb

TV-14
1h 41min
Action, Adventure, Drama
2022

Techniškumas – 6/10

Istorija – 4/10

Veikėjai – 5/10

Troll Apžvalga

Aprašymas: Giliai Norvegijos kalne yra pažadinamas kažkas baisaus. Įkalintas urve tūkstantį metų, valdžios apskritai laikomas folkloro pramanu, monstras Trolis viską naikindamas savo kelyje keliauja Oslo link, kur jo laukia kariuomenės blokada ir keli jį bandysiantys sustabdyti miesto gyventojai. Kas laimės šią dvikovą tarp gamtos ir žmogaus?

Realiai tai čia vienas prie vieno 1998 metų Godzilos filmas, net iki to, kad pabaisa vis pasislepią ir beveik visos pabaigos gaudynių scena. Tai techniškai nebūtų labai blogai jei istoriją turėtų ką nors daugiau pasiūlyti arba bent daugiau išsiplėstų į pačia mitologiją. Tačiau viskas čia labai paviršutiniška. Tiek pradžia, tiek viskuo netikintys veikėjai, tiek pabaigos kova, viskas jau matyta n kartų ir nuoširdžiai klausimas iškylas toks – Jei jau padaryt geriau, kam daryti prastesnę kopiją?

Kaip ir daugelyje mažesnio biudžeto filmų, didžioji dalis laiko čia skirta žmonių veiksmams nagrinėti. Tad pats Trolis istorijoje pasirodo gan nedaug ir realiai tik pačioje pabaigoje gauname kažko daugiau ar įdomiau. Tas palieka pačia pagrindinę mūsų pabaisa gan prastai detalizuota, ir viskas jaučiasi taip, lyg niekas labai rimto net nevyktų. Veikėjai kalba apie panika, tačiau nesugeba jos nei perteikti nei parodyti vizualiai. Nors pripažinsiu filmas padaro kelis gerus sprendimus pradžioje dėl ko norisi sužinoti šiek tiek daugiau apie šį TROLĮ, tačiau greitai prarandamas visas pagreitis.

Didžiausias pliusas, kad kai kurie veikėjai ir jų santykiai yra ganėtinai smagūs ir gerai išvystyti. Taip, jie paprasti, bet filmui suteikia bent šiokios tokios gyvybės jausmą. Taip pat pradžioje galima rasti kelias įdomias idėjas apie trolius ir bendrą mitologiją, tačiau labai norėjosi bent kažkokio didesnio šių idėjų vystymo. Na ir gerų specialiųjų efektų čia yra pabarstyta truputėlį. Pažiūrėję labai nesigailėsite, tačiau filmas greit iškris iš galvos…

Bendrai – 5/10
Prisidėti prie diskusijos

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.