The Matrix Revoliutions Apžvalga

The Matrix Revoliutions Apžvalga

Trumpai:

Trečiojo filmo veiksmas prasidės ta pačia scena, kuria baigėsi antroji „Matrica“. Kadangi filmo scenarijus buvo kruopščiai slepiamas, teko pasikliauti filmo prodiuserio Džoelio Silverio žodžiais: „Tai bus nenutrūkstantis karas tarp Žmonių ir Mašinų”. Ar Neo sugebės išgelbėti savo draugus ir visą žmoniją? O gal viskas jau nuspręsta už pačios veikėjus?

The Matrix Revoliutions  The Matrix Revolutions
(2003) on IMDb

R
2h 9min
Action, Sci-Fi
2003

Techniškumas – 7/10

Istorija – 5/10

Veikėjai – 6/10

The Matrix Revoliutions

Aprašymas: Trečiojo filmo veiksmas prasidės ta pačia scena, kuria baigėsi antroji „Matrica“. Kadangi filmo scenarijus buvo kruopščiai slepiamas, teko pasikliauti filmo prodiuserio Džoelio Silverio žodžiais: „Tai bus nenutrūkstantis karas tarp Žmonių ir Mašinų”. Ar Neo sugebės išgelbėti savo draugus ir visą žmoniją? O gal viskas jau nuspręsta už pačios veikėjus?

Jei labai paieškosi, vis dėl to gan įdomiai sudėliota visą ši istoriją. Taip nors ir ant galo priminė labiau Dragon Ball Z, bet bendrai tai filmai apie Determinizmą ir žmonių ryšį. Gali rasti daug paspėtų simbolių ar prasmių, tačiau pagrindinis klausimas, ar skirsi laiko sėdėti ir ieškoti „didesnės prasmės” šiame filme.

Jau nuo antro filmo prasidėjo problema, veiksmo scenos pradėjo darytis vis labiau didesnės tačiau vis mažiau „tikroviškos”. Niekas taip to neparodo kaip paskutinė šio filmo kova, kuri pripažinsiu buvo tokia nuobodi ir visa beveik matyta, kad teko tikrinti laikrodį, kiek ji dar truks. Anime stiliaus kova kada net nežinai ar kas nors kam nors daro kažką ar tik vienas kitą stumdo…

Jei antrame filme mes dar galėjome turėti balansą tarp gerų kovų ir didelės dozės filosofijos, tai čia simbolizmas ir filosofija tiesiog daužome jums per veidus, jei vis dar nesupratai, kad Neo turėtų būti Jėzus, nebijok šitas filmas primins tau kas 2 minutes. Kai pradedi savo trilogija lengvom filosofinė idėjom ir baigi 5 minučių dialogu apie pasirinkimą ir realybę, na manau, daug kam tai yra gan nuobodu.

Bendrai – 6/10
Prisidėti prie diskusijos

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.