Oppenheimer Apžvalga

Oppenheimer Apžvalga

Trumpai:

Režisieriaus Christopher Nolan epinis trileris pasakoja apie amerikiečių fiziką J. Robertą Openheimerį, vadovavusį atominės bombos kūrimo programoje „Manheteno projektas“. R. Openheimeriui priklauso idėja suburti visus fizikus, dirbančius atominės bombos srityje, į vieningą mokslinį centrą Los Alamose, JAV.

Oppenheimer Apžvalga Oppenheimer (2023) on IMDb

R
3h 00min
Drama, Biography, History
2023

Techniškumas – 10/10

Istorija – 10/10

Veikėjai – 9/10

Oppenheimer Apžvalga

Aprašymas: Režisieriaus Christopher Nolan epinis trileris pasakoja apie amerikiečių fiziką J. Robertą Openheimerį, vadovavusį atominės bombos kūrimo programoje „Manheteno projektas“. R. Openheimeriui priklauso idėja suburti visus fizikus, dirbančius atominės bombos srityje, į vieningą mokslinį centrą Los Alamose, JAV.

Pirmas dalykas ką turiu paminėti, filmas labai kokybiškai pastatytas, gal ir keistai skambės bet čia jaučiasi lyg tikras „kinas”. Kadrai, apšvietimas, spalvos, viskas apdirbta, apgalvota ir pateikta taip lyg vienas su kitu „rimuotųsi” (na čia ta garsioji George Lucas frazė). Aktoriai čia parinkti nuostabiai, ir net keista kiek daug didelių žvaigždžių kurios atlieka vos kelias sekundes trunkančius vaidmenis. Nolanas tikrai surinko visus savo draugus ir pražystamus iš Holivudo. Ar filmą būtina pamatyti didžiuosiuose ekranuose? Nebūtinai, ilga trukmė ir veikėjais persmelkta drama galima gan patogiai sužiūrėti su pižama ir alaus buteliuku. Tai tikrai ne – „tinka visiems” filmas, tad jei nesidomite istoriją, asmenybėmis, politika, ar antruoju/šaltuoju karu, čia gali šiek tiek pabosti. Tačiau jei tuo domitės, manau čia vienas geriausių šių metų filmų.

Kelis kartus girdėjau pasakymą – nebandyk suprasti tiesiog JAUSK Nolano filmus. Ir iki pat dabar niekaip negalėjau to „pajausti” ar suprasti. Iki Oppenheimer… prieš tai buvę filmai atrodo stengėsi per daug, bandė perspausti viską, ir atrodė lyg koncentruojasi ne į tą ką reiktų. Tačiau čia viskas kitai, filmas jaučiasi lyg vieno žmogaus istorija, vietomis detalesnė, vietomis sentimentalesnė, o kai kur tiesiog prabėgomis parodoma. Dalykai kurie mums iš nuošalės atrodo turėtų būti mega svarbūs tokioje istorijoje, Oppenheimeriui tiesiog nebuvo tokie įsimintini. Pats istorijos greitis ir šokinėjimas, kai kurių vietų perspaudimas jaučiausi daug logiškesnis jei įsivaizduoji kaip šia istoriją pasakoja pats Atominės Bombos tėvas. Bendrai ši istoriją kartais gali jaustis net per greita, tačiau jos nekaltinu, vėlgi tai žmogus kuris įtakojo svarbiausius to meto įvykius. Filmas blankus, painus, neapsisprendžiantis, ir tuo pat metu užsispyręs, kaip ir pagrindinė jo žvaigždė.

Ar turėčiau kažką pasakyti prieš šį filmą? Turbūt visi galėtų kažką rasti. Ar galėtų būti trumpesnis, žinoma, bet pastaruoju metu viskas galėtu būti trumpesnis. Ar filmas turi per daug veikėjų ir vardų, žinoma, bet mes kalbamame apie projektus kuriuose realiai dalyvavo ir įtakojo šimtai žmonių, tad iš dainos žodžių neišmesi kaip sakoma. Ar galėjo būti daugiau apie bombą? Daugiau apie karą ir t.t? Taip, bet dar kartą perskaitykite filmo pavadinimą, juk neparašyta „Atominė Bomba”… Asmeniškai 10 verti kūriniai kurie išpildo savo lūkesčius ir duoda būtent tai ką žadėjo – Tai taip, tai lėta ir sodri drama apie vieno žmogaus gyvenimą, nerimą, pasiekimus, ir padarytas klaidas kurios kainavo labai daug. Ačiū dėde Nolanai!

Bendrai – 10/10
Prisidėti prie diskusijos

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.