Scream Apžvalga

Scream Apžvalga

Trumpai:

Praėjus metams po motinos nužudymo, paauglę mergina terorizuoja naujas žudikas, kuris taikosi į merginą ir jos draugus naudodamas siaubo filmus kaip mirtino žaidimo dalį. Ar pavyks išgyventi šį žaidimą ir ar užteks vien senų siaubo filmų žinių.

Scream  Scream
(1996) on IMDb

R
1h 51min
Mystery, Horror
1996

Techniškumas – 7/10

Istorija – 9/10

Veikėjai – 8/10

Scream

Aprašymas: Praėjus metams po motinos nužudymo, paauglę mergina terorizuoja naujas žudikas, kuris taikosi į merginą ir jos draugus naudodamas siaubo filmus kaip mirtino žaidimo dalį. Ar pavyks išgyventi šį žaidimą ir ar užteks vien senų siaubo filmų žinių.

Pripažinsiu iškarto, kad ir kokias klaidas šitas filmas turėtų jis yra vienas iš mano favoritų vien rašymo ir satyros prasme. Sukurti filmą kino teatrams kuris būtų siaubo slasheris tačiau kartu šaipytųsi iš visų siaubo istorijų, turėjo būti tikrai nelengvą. Ir kas keisčiausia, kad filmas puikiai veikia dviem pusėm, jei nori tiesiog siaubeką pažiūrėt vakare, čia bus dėl ko kinkas padrebinti. Tačiau ir tam kas ieškos pašiepimų ar komentarų apie tų laikų siaubo filmus ras apsčiai to. Nė viena pusė „nesipjauna” ir manau tas kas mėgsta kurti filmus ar istorijas čia ras daug įdomių dalykų.

Vienas svarbus dalykas, tai nėra siaubo filmas, tai yra, na labiau siaubo komedija. Tad nors ir įtampos vietų tikrai daug, beveik niekas čia neima vykstančių dalykų kaip „už rimtą”, arba dažnai viskas vyksta taip keistai kad pats negali to laikyt rimtu. Juokiausi daugiau kartų nei norėjau sau pripažinti, o pats kontrastas tarp žiaurumo ir tiesiog „goffy” juokelių priverčia viską jaustis labai ironiškai. Nesupraskite neteisingai, filmas turi rimtų scenų ir gąsdinančių vaizdų, tačiau po filmo turėsite daugiau aptarti apie pačia istoriją o ne tai kaip baubas išgąsdino.

Žiūrėti šitą filmą dabar yra labai keista, nes jis įkvėpė tiek daug sketchu, tiek daug skirtingų idėjų ar net visų filmų. Tad daug kas gali atrodyti „taip matyta”, jog atrodo gali pasakyt kas nutiks kitą filmo minutę vien pagal laiką. Tiesiog atrodo, kad  filmas nukenčia nuo „per didelio” žinojimo, būtų taip įdomu jį pamatyti šviežią kino teatruose. Na turiu pasakyt, kad ne visi humoro bandymai čia pavyksta, tad bent kelias „lėkštas” scenas tikrai rasite. O ir pati paslaptis kas ką žudo yra labai stipriai sugadinta visko kas sekė po šio filmo, aš jau nekalbu apie Scary Movie, kuris buvo tiesiog šitas filmas, tik DAR kvailesnis.

Bendrai – 8/10

Prisidėti prie diskusijos

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.