Gran Turismo Apžvalga

Gran Turismo Apžvalga

Trumpai:

Nuo pat tos dienos, kai išpakavo savo pirmąjį „Gran Turismo“ žaidimą, Janno (aktorius Archie‘is Madekwe) svajonė buvo tapti tikru lenktynininku. 2011-aisiais metais, būdamas devyniolikos, Jannas sudalyvavo kompanijų „Nissan“ ir „Play Station“ organizuotame konkurse „GT Academy“, skirtame būtent žaidimo „Gran Turismo“ entuziastams. Nugalėjęs 90 tūkstančių konkurentų, Jannas laimėjo ypatingą prizą: galimybę sudalyvauti Dubajaus 24 valandų lenktynėse.

Gran Turismo Apžvalga Gran Turismo (2023) on IMDb

PG-13
2h 15min
Action, Adventure, Drama
2023

Techniškumas – 7/10

Istorija – 7/10

Veikėjai – 8/10

Gran Turismo Apžvalga

Aprašymas: Nuo pat tos dienos, kai išpakavo savo pirmąjį „Gran Turismo“ žaidimą, Janno (aktorius Archie‘is Madekwe) svajonė buvo tapti tikru lenktynininku. 2011-aisiais metais, būdamas devyniolikos, Jannas sudalyvavo kompanijų „Nissan“ ir „Play Station“ organizuotame konkurse „GT Academy“, skirtame būtent žaidimo „Gran Turismo“ entuziastams. Nugalėjęs 90 tūkstančių konkurentų, Jannas laimėjo ypatingą prizą: galimybę sudalyvauti Dubajaus 24 valandų lenktynėse.

Pirma, filmas nėra nei vien apie žaidimą nei vien apie realia istoriją. Tai toks miksas tarp abiejų. Žinoma, kai kurie norės daugiau apie pačio žaidimo kūrimą, automobilius, ar bendrai pačias lenktynes, tačiau visko „pakankamai”. Čia tikrai nėra vien tik bukas Vruum Vruum filmas, ir tai jau įrodo vien solidūs aktoriai ir jų vaidyba. Taip pat jei nesate labai didelis auto sporto mėgėjas galėsite sužinoti gan įdomių faktų tiek apie specifines lenktynes tiek apie šį sportą bendrai. Gran Turismo turėjo gan įvairių minčių kaip pateikti lenktynes iš įvairiausių kampų, tai neleido viskam pabosti. Filmas spalvingas ir greitas, o neblogai ir vietomis keistai parinkta muzika tik pagiliną įsijautimą į šią lenktynių karštligę.

 Didelis šio filmo pliusas, kaip ne keista, yra emocijos. Čia jos gal ir neišvystomos iki galo, tačiau pati istorija ir veikėjai nusiteikia labai optimistiškai ir viena ar kita vieta gali pakutenti jūsų širdelę. Net ir tie kandžiojimai, kur koks tėvas sako – „nesuprantu, juk žaidimai ne darbas” jaučiasi ne tokie piktybiški ar pašiepiantys kaip kai kurios panašios istorijos. Ir labai svarbu, kad į daugelį šių emocijų žiūrima subrendusiai. Minėtas tėvas nerėkia ir nepsychuoja kodėl herojus žaidžia žaidimus, tiesiog nesupranta, ir nerimauja dėl sūnaus ateities. Taip pat ir treneris, jis nėra piktas ar griežtas dėl to, kad jam tiesiog tai patinka, o dėl to, kad šis sportas, yra, na… labai… labai pavojingas…

Na… pirma, tai čia buvo labai blogai parinktas formatas, čia turėjo būti serialas! Nes dabar jaučiasi lyg būtų keturios skirtingos istorijos sudėtos į vieną. Net gali matyti kur būtų tobula epizodo pabaiga ar pradžia. Vien dėl to, jog filmas nori tiek daug parodyti, nė viena vieta ar veikėjas neturi laiko pilnai išsivystyti. Ir kažkur ties filmo viduriu pasijauti lyg žiūrėtum viską, kaip ten sako, „prabėgomis”. – Šiek tiek to šiek tiek ano bet viskas greitai nes jau ir taip sunkiai telpam! – Nuoširdžiai pasakysiu kai vienas mechanikas pabaigoje kalbėjo su pagrindiniu veikėju koks jis dabar kietas, man reikėjo prisiminti aplamai kas čia per veikėjas buvo ir kodėl jis nemėgo mūsų herojaus. Ir žinot ką, šis mechanikas filme pasirodo 2 kartus ir pasako 2 sakinius… tai net nežinau ar jo aplamai reikėjo. Kaip ir visos meilės seilės. Taip čia paremta tikra istorija, bet ar tu eidamas i Gran Turismo nori pamatyti kuo daugiau apie automobilius ir patį žaidimą ar žiūrėti dviejų random žmonių meilės santykius?

Bendrai – 7/10
Prisidėti prie diskusijos

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.