Severance Apžvalga

Severance Apžvalga

Trumpai:

Markas, mažos grupės žmonių team-leadas, vadovauja biuro darbuotojų komandai, kurių prisiminimai chirurginiu būdu buvo padalinti į darbo aplinką ir asmeninį gyvenimą. Kai vienas kolega dingsta o jo vietoje atsiranda nauja, maištaujanti asmenybė, Markas leisis į atsakymų paieška, kuri gali baigtis blogai ne tik jam vienam.

Severance Apžvalga  Severance
(2022) on IMDb

TV-MA
55 min
Drama, Sci-Fi, Mistery
2022

Techniškumas – 10/10

Istorija – 9/10

Veikėjai – 9/10

Severance

Aprašymas: Markas, mažos grupės žmonių team-leadas, vadovauja biuro darbuotojų komandai, kurių prisiminimai chirurginiu būdu buvo padalinti į darbo aplinką ir asmeninį gyvenimą. Kai vienas kolega dingsta o jo vietoje atsiranda nauja, maištaujanti asmenybė, Markas leisis į atsakymų paieška, kuri gali baigtis blogai ne tik jam vienam.

Kažkas šviežio, labai pažįstamo, tačiau kartu ir gurkšnis gaivaus oro. Tikrai nenoriu daug ko išduoti, esu įsitikinęs, kad serialas vertas jūsų laiko. Tačiau negaliu nepaminėti, pačios idėjos apie laisvalaikio bei darbo santykius tikrai gan aktualios, ypač po to kai daugelio mūsų darbo kasdienybė pasikeitė. Pasaulis kurį sukuria šis serialas yra keistas, juokingas, atrodo toks panašus tačiau kartu ir svetimas mums. Visi veikėjai turi savų paslapčių ir kiekvienas epizodas leidžia vis kitu kampu pažvelgti į visą šią situaciją. Labiausiai mane nustebino tikrai geras humoro jausmas, toks mixas tarp Lost paslapčių ir The Office kvailumo.

Pats serialo dizainas, tiek pačiu Intro filmuku, tiek patalpų išdėstymais yra „sodrus“, gal taip galėčiau geriausiai išsireikšti. Severance kiekvienas elementas ar detalė yra įklijuotą dėl priežasties, ir tai labai pasijaučia serialą žiūrint antrą kartą. Labai patiko patys „nesibaigiantys“ koridoriai kurie skirti klaidinti tiek veikėjus tiek mus, pačioje pradžioje gali sušukti „kiek galima sukti į tą dešinę?”. Čia radau ir Luminal Spaces įkvėpimo, kada pačios erdvės tau sukelia kažkokį nevaldomą, neramumo jausmą. Visai atmosferai taip pat padeda ir pačios technologijos pavaizdavimas, kompiuteriai atrodo atkeliavę tiesiai iš 80tūjų, tačiau kartu atrodo gan futuristiškai. Prie viso mišinio, stipriai prisideda patys aktoriai kurie turi kartu vaidinti ir rimtą personažą ir to personažo atskirta versiją…

Iškarto įspėju pati istorija vystosi tikrai gan lėtai, serialas turi momentų kada atrodo rodoma kiekviena veiksmo detalė. Taip pat, kas tikrai gali erzinti, pirmas sezonas palieka gan daug neatsakytų klausimų. Tai nėra blogai, tiesiog nori dar vieno, dar bent vieno epizodo. Pradžioje, kol nežinai, kas ir kur, gali atrodyti, kad viskas daroma tiesiog „be prasmės“, tačiau greitai viskas sulimpą ir istorija sugeba išlaikyti intrigą iki pat sezono pabaigos.

Bendrai – 9/10
Prisidėti prie diskusijos

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.