Jelas Apžvalga

Jelas Apžvalga – Naujas Varžovas Dėl Kinų Maisto Karūnos

5/5 - (1 vote)

Ech tas Kinų maistas… Dabar kur bepasisuktum vis dygsta naujos vietos, tačiau maistas daugelyje vietų gana panašus, ir nors labai gaila, vis dažniau nuviliantis. Bet esame gero maisto gerbėjai ir nenurimsime, kol neišbandysim visko, ką turi pasiūlyti mylimas Kaunas. Juk niekada nežinai, kada užtiksi tikrą rojaus kampelį savo pilvui ir sielai. Tad pristatome dar vieną naujai aplankytą vietą – Kinų maisto restoraną Jelas.

Jelas Apžvalga – Aplinka 4/5

Šis kinų maisto restoranas įsikūręs, ko gero, visiems gerai pažįstamoje Kauno miesto vietoje – Šilainiuose, Baltijos gatvėje, tik užkilus Milikonių kalnu. Restoranas aiškiai matomas ir lengvai pasiekiamas. Raudonas fasadas bei ryškus užrašas neleis pasiklysti, o važiuojant pro šalį vasaros metu, akį gali patraukti nedidutė lauko terasa.

Interjeras tikrai nenustebins. Čia švaru, šviesu ir šilta, bet, nors prisėsti galimybė yra, vietos viduje labai nedaug. Ant sienos didelis, aiškus meniu, tad žlibinėti priėjus prie langelio nereikės, galėsite ramiai išsirinkti nesudarydami spūsties kitiems.

Jelas Apžvalga – Aptarnavimas 4/5

Aptarnavimas čia be proto šiltas, ne perspaustas ir nuoširdus, užsukęs visada jautiesi laukiamas. Merginos mielai papasakoja apie maistą, padeda išsirinkti ar pasiųlo patiekalų savo nuožiūra.

Maisto laukti ilgai nereikės. Dažniausiai laukiame kokias 10-15 minučių. Bet norint sutaupyti laiko, kaip visada siųlytume užsisakyti telefonu. Kol atvažiuosite maistas jau lauks jūsų ir nereikės nejaukiai mindžikuoti aplinkui belaukiant nes kad ir kiek kartų čia lankėmės, eilės visada susidaro.

 Jelas Apžvalga – Maistas 4/5

Sushi čia gana standartiniai. Nors, tiesą pasakius, buvo susukti labai neblogai, net geriau nei itin besireklamuojančiuose aukštos klasės restoranuose. Dažnai papuolame ant tokių, kurie vos pakelti ar prilietę soją subyra, tad šiais likome tikrai patenkinti.

Produktai viduje švieži, gerai suderinti. Soja ne koks vandenėlis, kaip kitur pasitaiko. Iš visų ragautų, gal tik apvoliojimas į sezamo sėklas kiek sutrikdė, nes mūsų skoniui to buvo kiek per daug. Na ir pats vasabis nebuvo iš silpnųjų ir su savimi pakavo stiprų skonio spyrį, tad nebūkite labai drąsūs su juo.

Kiauliena su daržovėmis gana įprastas kinų restoranams patiekalas, tad nustebinti, manom, nebūsit. Tai tikrai nebuvo kažkas magiško bet užskaitė visus pagrindinius reikalavimus tokiam patiekalui. Ryžiai nepervirti ir nesulipę, daržovės gan šviežios ir gerai supjaustytos, o ir pati mėsa neskesta riebaluose.

Tik būkite atidūs, patiekalai nurodyti šviečiančioje lentoje – dvigubos porcijos be daržovių garnyro. O štai maistas nurodyti už prekystalio esančioje lentoje – patiekalai vienam žmogui, su ryžiais ir daržovėmis. Tad būkite atidūs, būtinai pasiteiraukite apie porcijos dydį.

Sriuba buvo tikrai skani, mūsų favoritu bendrai tapusi saldžiarūgštė vištienos sriuba atliko savo pareiga. Tik asmeniškai kai kurie produktai buvo per stambiai supjaustyti, tai iki tobulumo dar likę kelio. Bet smagu kad nebuvo privaryta kilogramas prieskoniu, kaip pasitaiko kitose vietose, tad bent jauti kad valgai šiltą sriubą o ne Santa Maria prieskonių rinkinį.

Jelas Apžvalga – Kaina 4/5

Kaina atitinka visus greito maisto standartus. Porcijos kiekis didelis ir pagrindiniai patiekalai jums atsieis apie 4 eurus, sušiai telpą į 3-5 eurų kainos diapozoną, tad tikrai nereikės permokėti. O jei ir norėsis išleisti daugiau galite pasigriebti sušių rinkinius ar patiekalus su antieną paskanauti.

Kaip jau minėjome smagu kad dirbusios merginos paaiškino kad visi patiekalai kurie surašyti lentoje ir kainuoją virš 6 eurų, yra tiesiog dvigubos pagrindinio patiekalo porcijos. Be ryžių ar salotų. Tai išklaidė mūsų kvailas mintis ir padėjo suprasti šią sistemą, niekada ir nesakėme kad esam aštriausi peiliai stalčiuje.

Jelas Apžvalga Verdiktas – 16/20

Kaip jau supratote – išversti iš koto neliksite. Bet užsukti tikrai verta. Didelės porcijos, šiltas ir malonus aptarnavimas, o svarbiausia įperkamos kainos mus patraukia čia jau ne pirmą kartą. Sudėję pliusus ir minusus, šią vietą įtrauktume į kovą dėl karūnos kinų maisto kategorijoje.

Prisidėti prie diskusijos

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.