Straipsniai Apie Maistą

Olive Kitchen BLC Apžvalga – Kas Nors Pameskite Druską

3/5 - (2 votes)

Vienna ausimi vis girdime rekomendacijas užsukti į Olive Kitchen, kuris visai neseniai atsidarė netoli BLC verslo centro. Puiki vietą skaniai pavalgyti… bent taip atrodo iš pirmo žvilgsnio. Pripažinsime, pati aikštė tikrai nuostabiai padaryta, tad laikome špygas ir dėl skonio…

Olive Kitchen BLC Apžvalga – Aplinka 4/5

Restorano vidus gan paprastas bet jaukus, vietos čia tikrai nėra labai daug, tačiau nereiks muštis dėl staliuko. Viduje gan šviesu, kas iš karto duoda pliusą, o ir stalai bei sėdimos vietos neišsuka jums stuburo. Didelis Bonsai medis, kuriuo restoranas gan didžiuojasi, gali patraukti prisėsti viduje. Nors bučiau prisiekiąs, kad Bonsai turėtų būti maži, bet ką gi aš toks nekultūringas galiu pasakyti.

Šį kartą prisisėdame laukę, oras per gražus kad “smirstume” viduje, o ir aikštės vaizdais galima pasigrožėti. Pirmas pastebėjimas, tai kad stalai gan patogūs ir platūs, nebus taip kad neturėsite kur pasidėti rankų po vieno patiekalo atnešimo. Skėčiai yra, muzika groja ne per garsiai, tad prie aplinkos sunkiai galime prisiknisti, tačiau ir nebuvo nieko tokio po ko galėtume sakyti “WOW”.

Olive Kitchen BLC Apžvalga – Aptarnavimas 4/5

Aptarnavimu likome patenkinti. Niekas netrukdė kas 5 minutes paklausti “ar skanu” tačiau ir nereikėjo laikyti tuščių lėkščių ant stalo visą vakarą. Mus aptarnavusi mergina atsakė mums į pagrindinius klausimus ir maistas atkeliavo būtent ta tvarka kuria ir norėjome.


Vienas dalykas, kas mums patiko tai pats meniu. Nuotraukos atitinka realybę, juk taip nervina, kai maistas fotkej atrodo tobulai, bet galų gale gauni patiekalą, kuris net ne primena to, ką užsakei. Čia viskas daug paprasčiau ir tiesa pasakius patraukliau.

Olive Kitchen BLC Apžvalga – Maistas 3/5

Su maistu deja, nei špygos laikymas nei sklindantis gardus kvapas nepadėjo. Bet apie viską po truputį:

Aštrūs vištienos sparneliai iškarto prarado taškus nes nu jei rašot aštrūs tai ir turėtų būti aštrūs. Bet jei mano močiutė juos galėtų valgyti, gal tiesiog rašykime “Aštresni”. Bet porcijos dydis tikrai geras, gavome visą juostą sparnelių. Pateikimas taip pat gan žavus o ir sparnelių mėsa iškepus puikiai. Bet turbūt gavome Aqua vištas, nes aliejuje galėjome maudytis patys. Niekaip negalėjome suprasti ar taip turi būti ar tik pamiršo nusausinti juos, o toks kiekis aliejaus nei skonio, nei išvaizdos ne prideda. Tad kaip užkandis – skanus, bet yra kur tobulėti.


Šaltibarščiai
atrodė tikrai gražiai ir tvarkingai, o ir sodri spalva viliojo iš karto kabinti. Tačiau… supraskite, kaip ir viskas vietoje, gerai apkepusios bulvės, įdėtas kiaušinis, pati konsistencija nei per skysta, nei per tiršta – bet beprotiškai trūko druskos ar bet kokio prieskonio. Šaltibarščiai jautėsi kaip košė, nei rūgštelės, nei dar kokio „skonio”. Vienintelis žodis kuris sukosi galvoje jiems apibūdinti – Prėskas.


Kiaulienos sprandinės kepsnys
atrodė labai viliojančiai, bulvių kroketai minkšti, coleslaw salotų irgi kalnas. Tik pačios salotos buvo supjaustytos gan nevienodai, tad arba pasėmei mažą gabaliuką arba pusės delno dydžio kopūstą. Patį kepsnį sukirtome gana greitai, mėsa buvo sultinga ir gerai iškepusi. Po tokių šaltibarščių tai jautėsi kaip atgaiva, bent druskos tikrai buvo įdėta, nors bendrai skonis ir nepaliko didžiulio įspūdžio.


Na laikome špygas už pica, juk ji net pavadinime paminėta. Iš karto renkamės skaniausiai atrodančia –
El Rucola Pizza ir pagaliau neprašaunam pro šalį. Didelis šviežių ingredientų kalnas, ir vos storesnis padas nei esame pripratę, suteikia tikrai gerą skonį. Padas buvo ne perdegęs, o ir ne dažnai pirmiausiai suvalgai picų kraštelius. Tai jau turėtų daug ką pasakyti…


Fish and Chips
, nėra toks populiarus patiekalas mūsų šalyje, tad reiktų būtinai jį išmėginti. Atkeliavęs didelis gabalas žuvies su bulvytėmis atrodo viliojančiai. Prieskoniai ir čia galėjo pasirodyti, tačiau, matyt vis dar buvo nedrąsūs. Viskas buvo gan blanku. Na išskyrus garnyrą, jis turėjo “realų” skonį. Bet jei garnyras užgožę visą žuvies skonį, kažkaip nelabai “suderintas” patiekalas gaunasi.


BBQ kiaulienos šašlykas
atrodė pasakiškai, bet nedaug kuo skyrėsi nuo kitos jau atkeliavusios mėsytės. Salotos buvo gerokai per karčios. Pats šašlykas iškepęs tikrai neblogai, tačiau marinatas irgi nebuvo stipraus skonio. Bulvytės buvo „ant ribos”, kiek prėskos, ir dar galėjo truputėlį pakepti. Šašlyką suvalgėme, ir tikrai negalime teikti, kad buvo labai blogai, tačiau patiekalas stipriai nesužavėjo.

 

Pavelgėmę tikrai daug ir maisto kokybė buvo aukšta. Tačiau bent kokio skonio trūkumas kėlė norą tiesiog įsiveršti į vrituvę su druskos maišu ir pašventinti viską kas nejuda.


Olive Kitchen BLC Apžvalga
– Kaina 4/5

Už visą šita puota, kurios gal net pilnai ir nesuvalgėm palikome apie 40 eurų. Kainos čia tikrai nėra per didelės, žinoma nesi senamiestį, tad viskas labai logiška. Gan platus pasirinkimas ir picos kainuojančios nuo 6 iki 12 eurų buvo pats tas. Tikrai nepavalgysite pigiai, bet ir nereikės eit plauti indų į virtuvę.

Sąskaita: Aštrūs Sparneliai – 4,90€, Šaltibarščiai – 2,80€, El Rucola Pizza – 8,80€, Fish and Chips – 7,90€, Kiaulienos sprandinės kepsnys – 6.90€, BBQ kiaulienos šašlykas – 7.80€

Olive Kitchen BLC Apžvalga Verdiktas – 15/20

Taigi palikome Olive Kitchena su 3 dalykais – smagiai praleidome vakarą, sočiai prikirtę, ir vis galvodami – “Kur tą druską paslėpė”. Deja kaip supratote maistu mes likome gan nusivylę, ir kas keisčiausia, kad viskas turėjo lyg ir veikti. Maistas atrodė skaniai, produktai atrodė kokybiškai, bet pamaloninti mus skoniu atsisakė. 

Prisidėti prie diskusijos

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.