Mangal Apžvalga

ManGal Apžvalga – O Man Gal Pakartoti Prašyčiau

5/5 - (2 votes)

Kaunas plečiasi be proto greitai. Čia jau dabar galite sutikti įvairiausių tautų, bei stilių virtuvių ir bene kasdien užkąsti naujoje vietoje. Tačiau dėl tokios pasirinkimo gausos mes labai dažnai susiduriame su problema – kur gi nueiti šį kartą?

Šiandieną, riedant paspirtukais, visai naujai išklotu laisvės alėjos grindiniu, akis užkliudė vieta, kurios, deja, anksčiau nebuvome pastebėję. Sakote, kas gi tai? O gi restoranas MANGAL!

Mangal Apžvalga – Aplinka 5/5

Restoranas čia įsikūrė dar visai neseniai. Nepaisant to, vakare rasti tuščią staliuką tampa vis sunkiau. Turkiško ir Kaukazietiško maisto virtuvių mišinys – abejingų nepaliks. Įvairiausių rūšių mėsytės, picos, rinkiniai, desertai ir kiti čia gyvenantys skanėstai, pilvus pripildys tiek vienišiams, tiek draugų kompanijoms.

Vidinis dizainas tikrai jaukus ir modernus, tačiau besibaigiančios vasaros šiluma viliojo prisėsti lauke. Viduje sienas puošia žalių vijoklių dekoracijos, o virš galvų kabo stilingi šviestuvai. BET ir lauke ne ką prasčiau! Vaizdas iš terasos tikrai puikus – visai čia pat pūpso Soboras, aplink žaliuoja medžiai, o gyvenimas aplink tiesiog verda.

Mangal – Aptarnavimas 4/5

Vedami tokių minčių prisėdome terasoje ir buvome bene akimirksniu aptarnauti. Padavėja tikrai maloniai patarė, ką išsirinkti, šiek tiek papasakojo apie maistą. Niekada nesijautėme pamiršti, nors tiek terasa, tiek vidus buvo gana pilni. 

Meniu vartėme gan ilgai. Pasirinkimas gal ir ne pats didžiausias, tačiau pagalvoti renkantis tikrai reikia.Čia galite rasti žuvies, vegetariškų, veganiškų patiekalų, picų, burgerių ir t.t., bet mūsų akimis ši vieta labiau tinkama tiems, kas mėgsta skanią mėsytę.

  Mangal – Maistas 4/5

Be galo apsidžiaugėme čia radę Turkišką desertą – Baklava. Šiuo saldėsiu šiandiena ir pradėjome savo pasisėdėjimą. 

Baklava buvo nuostabi, ne per per saldi, įdaras puikiai derėjo su pyragėliu. Traškus viršus tiesiog lūžinėjo po mūsų šakutėmis, o padas buvo sultingas ir minkštas.

Besigardžiuojant desertu nusprendėme išbandyti turkišką aštriają Sucuklu picą bei Šefo rinkinį, nes abu variantai skambėjo tikrai viliojančiai. Prisipažinsim, mėgstame aštrų maistą, tad padavėjos iškart pasiteiravome – ar pica labai aštri, ar “lietuviškai” aštri?  Padavėja informavo, kad bus tikrai ne taip aštru, kaip galbūt norėtume. 

Iš pirmo žvilgsnio pica mus tikrai nustebino. Forma labai priminė Turkišką duoną Pidė – lyg laivelio formos picą užlankstytais kraštais.

Tik čia teko truputėlį nusivilti. Aštrumas buvo vos juntamas. Kraštai skanūs, minkšti, tačiau ingredientų buvo mažoka. Picoje buvo vos keli gabaliukai dešros ir truputis paprikos bei sūrio. Kad ir kaip ten bebūtų, picos idėja ir pateikimas mums tikrai patiko.

Nespėjome sukrimsti nei paskutinio picos kąsnio, kai ant mūsų stalo atkeliavo mūsų lauktasis šefo rinkinys. Vos išvydę šį grožį supratome, kad greičiausiai vargiai tiek įveiksime. Tačiau užsisakyti tikrai verta, jei norisi išragauti visko po truputį.

Prie mėsos patiekiami ryžiai ir bulgur kruopos. Abu garnyrai buvo gerai išvirti, nesulipę, kaip kokia košė. Problema tik ta, kad pasigedome daržovių. Čia buvo tik kelios kepto pomidoro skiltelės. O daržovių tikrai norėjosi, tarp tokios mėsyčių gausos.

Kiaulienos šašlykas buvo kiek sausokas, tačiau tai kompensavo sultingas ir minkštas vištienos šašlykas. Gavome pilną lėkštę skaniai paruoštos mėsos, kurios tikrai užteks bent trims žmonėms.

Maistui pagardinti, ant mūsų stalo atkeliavo du padažai stikliniuose buteliukuose. Česnakinis ir čili padažas puikiai tiko tiek prie picos, tiek prie mėsos. Tačiau čili padažas nebuvo toks jau “čili”. 

Padavėja pastebėjo mūsų nugalėtus veidus, tad pasiūlė viską supakuoti. Sumokėjome iškeliavome sočiai ir skaniai pavalgę, bei gerai praleidę popietę.

Dėl didelio įvairių patiekalų pasirinkimo, įvairiausių rinkinių keliems žmonėms ir tikrai patogios lokacijos, galime teigti, jog čia – puiki vieta praleisti vakarą su draugais ar tiesiog užkąsti ir atitrūkti nuo kasdienybės. 

Mangal – Kaina 4/5

Kainos čia tikrai ne per didelės, tačiau čia pigiai tikrai neis prasisukti. Tačiau į šią kainą visada įsiskaičius ir pati lokacija bei daugybę kitų parametrų.

Visos šios didelės vaišės mums kainavo nei daug nei mažai – 31,10€.

Pagrindiniai patiekalai daugiausiai įtelpa į 10€ ribas, o ir desertų su užkandžiais galima rasti pakankamai logiškomis kainomis. Tad sudėjus vietą, skanų maistą ir gera aptarnavimą, tikrai neskauda mokėti tokios sumos.

Sąskaita:
Stalo vanduo su citrina – 1,50€,
Tauro gira – 1,70€,
Baklava – 3€,
Aštrioji Sucuklu pide pica – 7,50€,
Šefo rinkinys – 17,40€,
Iš viso: 31,10€.

Mangal Apžvalga Verdiktas – 17/20

Puikus aptarnavimas! Šviesus ir modernus interjeras. Nors tai nėra pats didžiausias meniu, tačiau čia tikrai rasite, ką paragauti ir išmėginti. Mūsų manymu patiekalams šio bei to trūko, bet likome tikrai patenkinti tiek porcijų dydžiu, tiek pateikimu. Rekomenduojame visiems!

Prisidėti prie diskusijos

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.