Hop Doc Apžvalga

Hop Doc Apžvalga – Tikras Alaus Daktaras

4/5 - (2 votes)

Šaltas ir žvarbus vėjas šį kartą mus atpūtė į senamiestyje įsikūrusį gero alaus gerbėjų jau spėtą pamėgti gastropub’ą – Hop Doc.

Ši vieta duris atvėrė dar 2015 metų vasaros pabaigoje. Tuo metu baro vardą garsino ne kas kitas, kaip begalinė meilė alui (čia jų yra daugiau nei 100 rūšių iš viso pasaulio) ir kokybiškas bei skanus maistas. Populiarumą tik dar labiau padidino patogus virtuvės ir baro darbo laikas, “laimės valandos” ir specialūs jų metu galiojantys pasiūlymai, savaitgalio brunch’ai. Tačiau kaip pub’as gyvuoja šiandien? Butent tai ir nuspręndėme sužinoti ir pasidalinti su savo skaitytojais.

HopDoc – Aplinka 4/5

Vasaros metu čia galite prisėsti ir lauke, tačiau mums, kaip jau supratote, pasitaikė šalta ir lietinga diena, tad užėjome vidun. Jei iš lauko pub’as ir neatrodo įdomus, nuomonę pakeisite užėję. Dizainas mums pasirodė solidus, puikiai tinkantis ramiam ir jaukiam vakaro pasisėdėjimui. Tačiau taip pat ir nėra visko pergrūsta ir apkabinėta, kaip galima pastebėti kitur.

Bendrai interjeras tartum angliško pub’o ir vietos, į kurią norėtūsi užsukti brunch’ui, miksas. Nors tiesą pasakius, viduje norėtūsi kiek daugiau šviesos, tačiau prieblanda barui suteikia savitą, atpalaiduojančią nuotaiką.

HopDoc – Aptarnavimas 5/5

Vos prisėdus buvome iškart be galo šiltai ir draugiškai aptarnauti. Barmenas nemažai papasakojo apie alų, skonius, gamybą. Taip pat pateikė įdomių faktų apie alaus istoriją bei padėjo išsirinkti tai, kas labiausiai tiks prie pasirinktų patiekalų. Tokiose vietose barmeno žinios yra ypač būtinos, nėra nieko blogiau, nei barmenas sugebantis apibūdinti alų tik “Kartesnis” arba “Saldus”.


Meniu gal ir nėra pats didžiausias, bet juk čia pub’as! Ir teisybės dėlei, tiek patiekalų įvairove, aprašymu, tiek pačiu meniu dizainu ir aiškumu likome labai patenkinti. Užkrimsti ar gerai užkimšti pilvą greičiausiai ras visi. Pamiršti nebus ir tie, kuriems mėsa ne prie širdies. O pasirinkti patiekalą čia galite nuo angliškų pusryčių, rameno ar užkandžių rinkinio iki gardžių šonkauliukų, kepsnių bei gourmet burgerių.

Kaip jau supratote, gėrimų pasirinkimas tikrai džiugins ne vieną. Taip, alaus rūšių čia tikra galybė. Bet tai dar tikrai ne pabaiga. Šiame bare galėsite išsirinkti kokteilį iš daugiau nei 20 rūšių. Na, o jei norisi kažko stipresnio, galima užsisakyti stipriųjų gėrimų rinkinius, kurių kainos kelnių tikrai nenumaus.

Čia galite pasijusti tikru žinovu ir maistą bei gėrimus suderinti patys. Šiame meniu galite rasti visą ilga puslapį skirtą patiekalų ir pub’e randamų alaus rūšių derinimui.

Bet mes būsime paprasti, kai mums kas nors patinka tai galime liaupsinti ilgai. Ir šioje vietoje mus sužavėjo galimybė užsisakyti mini alaus degustacijas. Nors tai ir tikrai nėra valandos laiko paskaita su alaus ekspertu, bet už gan maža kainą (apie 6 eurus) gaunate tikrai daug. Ant gražios lentelės galėsite pasirinkti 4 norimas alaus rūšis, o barmenas parašys ant lapelio šiek tiek idomios informacijos apie juos. Na, kad deguostuojant alų būtų ką paskaityti. Tai tikrai puikus smagaus vakaro papildinys. 

Kad ir kaip šauniai viskas skamba, šiandiena atėjome čia ne alaus degustuoti, o virtuvės skanėstų paragauti. Kurį laiką panagrinėje meniu, kaip visada, nusprendėme pradėti desertu.

HopDoc – Maistas 4/5

Maskarponės ir mangų desertas skoniu beveik prilygo taip gardžiai skambantį pavadinimą. Desertą sudaro sausainių trupinių pagrindas, aplietas maskarponės kremu, o viršų puošia šviežių mangų gabalėliai bei mėta. Turbūt vienintelis kiek nuliūdinęs dalykas – mangai buvo kiek kietoki ir rūgštoki.

Norėtųsi paminėti, jog maistas atkeliavo tikrai greitai (gal tą įtakojo žmonių kiekis, nes baras buvo gal tik pusiau užpildytas). Sukirtę desertą kibome į aštrius buffalo sparnelius. Mėsytė nuo kaulo tarsi pati krito, buvo puikiai iškepta, sultinga. O ir žodis “aštrūs” šį kartą buvo įrašyti ne be reikalo, savo pavadinimą pilnai pateisino. Mums, mėgstantiems aštriau, vandens griebti iškart neprireikė, tačiau jei jums pasirodytų kiek aštroka, sparnelius galite pamirkyti į šalia patiekiamą grietinės padažą. Mūsų akimis saliero lazdelių gerokai per daug, tačiau čia tikrai jau skonio reikalas.

Paskanavę sparnelių, ėmėmės rimtų patiekalų, tam išsirinkome rameną su vištiena bei plėšytos jautienos burgerį su kimchi (korėjietiškai raugint kopūstai) ir bulvytėmis, gardintomis trumais.

Ramenas… Tikrai nebuvo skaniausias, kokį esame valgę, tačiau ir nelikome nusivylę. Sultinys niekuo neypatingas ir žolelių užberta gal kiek per daug. Tačiau labai gardūs vištienos gabalėliai, gerai išvirę makaronai bei marinuotas kiaušinis, patiekalą sujungė į vieną visumą. 

Bendrai ramens buvo skanus, tačiau ne toks kokį norėtųsi visiem rekomenduoti. 

Pietų pabaigą vainikavo burgeris. Bulvytės buvo iškepusios labai gardžiai, šalia patiektas naminis padažas puikiai derėjo prie patiekalo. Tačiau pats burgeris liaupsių nenusipelno. Mūsų manymu norėtųsi kiek minkštesnės ir mažesnės bandelės. Įdaru taip pat nelikome labai sužavėti. Kopūstai skanūs, tačiau jautiena mums pasirodė gerokai per sūri. Bendras skonis gal ir neblogas, bet užsukę čia dar kartą, šio patiekalo ko gero nesirinktume.

Bet mes tikime, kad mum pasitaikė tiesiog netinkamas burgeris. Daugelis tikrai giria šiuos burgerius, tad manytume vieną kartą išbandyti tikrai vertą.

Šiaip ne taip įveikę pietus nužingsniavome prie baro sumokėti. Pietūs atsiėjo nei daug nei mažai – 21 eurą, o išėjome tikrai gerokai privalgę.

Barą aplankėme jau ne pirmą kartą ir šiai dienai galime teigti, kad laikas šios vietos aptarnavimo ir maisto kokybės tikrai nesugadino. Į Hop Doc užsukti sakytume būtina alaus mėgėjams, rūšių tikra galybė, net gražu žiūrėti. Patiekalams mūsų akimis vieno ar kito akcento gal ir trūksta, tačiau kokybiški produktai jaučiami gana akivaizdžiai. Viską nuostabiai apjungia jauki aplinka ir draugiškai bei paslaugiai nusiteikę darbuotojai. Visa tai ir patogi bei lengvai randama lokacija abejingų nepaliks.

Hop Doc – Kaina 4/5

Nors kainų čia nepavadintume „pigiomis”, tačiau čia tikrai galima užsukti nebijant prarasti visos algos. Pati Hop Doc lokaciją, interieras, alaus pasirinkimas, bei įvairovė tikrai privers pasijusti laukiamiems.

Burgeriai bei pagrindiniai patiekalai tikrai įkandami, daugelis yra 5 – 8 eurų kainos riboje. Įdomesni rinkiniai ir jūros gėrybės kainuos šiek tiek daugiau, bet kainos ir kokybės santykis čia tikrai geras.

Sąskaita:
Ramenas – 4,20€,
Aštrūs buffalo sparneliai – 5,20€,
Plėšytos jautienos burgeris su kimchi bei bulvytėmis su trumais – 8,20€,
Maskarponės ir mangų desertas 3,40€.
Iš viso: 21€.

Hop Doc Verdiktas – 17/20

Aptarnavimas mums labai patiko. Barmenas bei padavėja aptarnavo labai draugiškai ir profesionaliai. Interjeras gan dailus, tvarkingas. Jaukumo vietai suteikia medžio detalės, dideli langai, šiltos, neišsišokančios spalvos.

Šis baras įdomus ne tik dėl labai didelio gėrimų pasirinkimo ar įprastai turimo meniu, bet ir dėl to, jog čia galite užsukti dar ir dienos pietų, savaitgaliais pasimėgauti brunch’u bei užsukus laimės valandomis pilvą pripildyti gerų pasiūlymų dėka. Mūsų skoniui patiekalams, tiko ne viskas, tačiau likome skaniai ir sočiai pavalgę.

Prisidėti prie diskusijos

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.