Pilies Sodas Apžvalga

Pilies Sodas Apžvalga – Kai Sužydi Sodai

3/5 - (1 vote)

Kad ir kaip senamiestis būtų užkrautas visų norinčių pamatyti Kalantos eglutę, nu, nes susidegino beveik, mes buvom pasiruošę rasti vietą, kur galima pavalgyt. Kai kur žmonės atrodo lipo vienas kitam per galvą kad tik atsisėstų, kitur iškarto įspėjo – teks laukti daugiau nei valandą. O štai Pilies Sodas kvietė sau ramiai papietauti, na beveik pačiam Kauno “centre”.

Pilies Sodas Apžvalga – Aplinka 4/5

Ech, sunku prie ko prikibti, nors keli dalykėliai visgi išlindo. Aplinka labai jauki ir rami, stilius ne apkrautas, apšvietimo užtenka, kad nesėdėtum prieblandoje, bet ir po daktaro lempa būti nereikia. Mums labai į akį krito antram aukšte stovinti arklio skulptūra, kuri bendrai suteikė erdvės jausmo. Smagu ir tai, jog restoranas pasipuošęs šventiškai, bet labai subtiliai. Ir labai džiugu, kad nespiegia į ausį Maria Carry ir vienintelė jos daina.

Kas ne taip patiko, labai keista rūbinės vieta antram aukšte, per vidurį laiptų, jei sustoji nusiimt striukės, fsio, kelio praeiti beveik nebėra, tad kai reikia nusirengti (ulialia) keliems žmoniems, tampa tokiu cirkiniu pasirodymu kur kiekvienas dainuoją savo partija – “oj atsiprašau, pala, aš dar pasisuksiu, oj tuoj aš tik kepurę nusėmus”. O laiptai tikrai gan statūs, tad jei planuojate daug atsigerti, siūlysime pirmą aukštą, kad nenugarmėti kaip kai toms “prisitūsinusioms” moteriškėms.

Pilies Sodas Apžvalga – Aptarnavimas 4/5

Vienintelis aptarnavimo minusas, ir tai sunku būtų pavadinti tikru minusu – sriubos atkeliavo šaltos. Padavėja atsiprašė tad jos tikrai čia nekaltiname, tik toks menkas pastebėjimas, kad na, nešant sriubą manau įmanoma atskirti, kada ji šaltut šaltutėlė, o kada bent šiek tiek pašildyta.

Kas labai patiko, tai kad padavėja buvo natūraliai ir neperspaustai draugiška ir maloni, atsakė į klausimus, teiravosi, kaip praėjo vakarienė. Jau vien dėl draugiškų darbuotojų jautėmės laukiami ir tai iškart nuteikė maloniai popietei.

Pilies Sodas Apžvalga – Maistas 4/5

Pradėkime nuo sriubos, kur kaip jau minėjome atkeliavo atšalusi. Tačiau prie kažko kito prikibti nelabai galėjome, sriubytė buvo skani o prie jos atnešta bandelė minkšta ir gerai derėjo prie pagrindinio sriubės skonio.

Burgeris buvo toks 50/50. Bandelė minkšta, pati mėsa dar neatšalusi ir sultinga, bet skonio trūko ir viskas buvo tokia košė labiau. Tiek išvaizda, tiek skoniu jis priminė Cheezą iš Mc’Donaldo. Taip tikrai ingredientai ir paruošimas aukštesnės klasės, tuo nesiginčijam, tačiau dominuojantį skonį buvo sunku atrasti, na burgeris nebuvo pats geriausias vakaro pasirinkimas. Tik arba mums pataikyt ant tam tikro burgerio reikia, arba šioje srityje Pilies Sodui dar yra kur tobulėti.

Vakaro žvaigžde tapo bulvytės, kurių net pakartoti atskirai užsisakėme. Jos traškios, plonutės ir, dėkui dievui – gerai iškepusios. Taip paprastai, bet labai lengvai atpažinti bulvyčių kokybę gali paprastu klausimu – ar pirma suvalgei bulvytės ar burgerį? Mūsų bulvytės dingo net nemirktelėjus.

Fish and chips buvo, kaip ten pasakė “tobula”, nulieta iš aukso ir pan. Žuvis tikrai buvo skaniai iškepusi, o svarbiausiai traški iš išorės ir minkštutė viduje. Porcija, kaip už tokia kainą, buvo tikrai nemaža. Labai sunku rasti bent padorų Fish and Chips Kaune, tad čia vien dėl žuvytės ateiti verta. Vienintelis minusas – žirnelių padažas, jis nebuvo blogas, tačiau atrodė kiek pastovėjęs ir ne taip viliojo paragauti.

Kiaulienos vėrinukas buvo gerai iškepęs, mėsa minkšta, prieskonių netrūko, tačiau porcija tikrai maža, lyg būtume per klaidą užsisakę vaikišką variantą. Čia nesakome, kad esame apžioros kuriems reikia „ėsti” tačiau didelėje lėkštėje maži mėsos gabaliukai neatrodo taip viliojančiai.

Bendrai pavalgėme tikrai skaniai, taip kai kur buvo ne taip gerai, kitur labai gerai, bet skaniai pavalgyti vakarienę manau pavyks.

Pilies Sodas Apžvalga – Kaina 4/5

Dviese, su sriuba, pagrindiniais patiekalais ir gėrimais sumokėjome apie 22 eurus. Tai nei daug nei mažai, bet prisiminus, jog esame pačiame miesto centre, sakytume kainos tikrai labai įperkamos.

Pilies Sodas Apžvalga Verdiktas – 16/20

Aptarnavimas šiltas ir malonus, maistas skanus ir kokybiškas, o ir kainos nenuskriaus. Šią vietą tikrai norisi aplankyti dar kartą, tad ją rekomenduojame ir jums. Galėsite pavakarieniauti arba papietauti prie pat Kauno Pilies ir net nesigrūsti alkūnėmis su visais norinčiais.

Prisidėti prie diskusijos

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.