Žemaitis Apžvalga

Žemaitis Apžvalga – Žemaitiškas Svetingumas

Rate this post

Maistas 4/5
Aptarnavimas 4/5
Kaina 5/5
Aplinka – 4/5

Saulėtą besibaigiančios vasaros popietę nusprendėme mesti rutiną šalin ir mažumėlę pakeliauti. Šį kartą mūsų akį patraukė saulės miestas – Šiauliai ir juose pūpsantis lietuviškų patiekalų restoranas Žemaitis.

Beje, šį kartą važiavome ne vieni, kartu pasiemėme ir šeimyną (na, pastaba tam, kad nepagalvotumėt, jog dviese tiek sukirtom, kaip kokie paršiukai).

Restoraną rasti nesunku. Patalpos yra po gana gerai matomu moteliu, tad tikrai niekur nepaklysite. Restorano kieme – nedidelė aikštelė mašinoms statyti. Nors iš lauko ši vieta nesuviliojo, tačiau užėjus pro duris mus pasitiko gan dailus interjeras. Lietuviški ornamentai, medžio detalės ir tautiniais rūbais apsirengę darbuotojai suteikia malioniai autentišką lietuvišką dvasią. Prisėdome ir nieko nelaukę ėmėme vartyti meniu.

Maisto pasirinkimas – tikrai nemažas. Čia rasite ir meniuką savo mažiesiems, ir įvairiausių įpratu lietuviškų patiekalų pilvams papildyti, bei šį tą įdomesnio išbandyti – tikrų žemaitiškų, kaimiškų patiekalų. Pats meniu gan dailus ir lengvai suprantamas.

Na, svarstėm svarstėm ir galų gale nusprendėme išbandyti šaltibarščius, karką, blynelius su varške, cepelinus, šokauliukus, balandėlius…

Dėrėtu paminėti, jog aptarnavimu likome gan patenkinti. Padavėja gana maloniai mus aptarnavo, atsakė į mūsu klausimus. Šiek tiek pasimetė kalbant apie vyną tačiau aptarnavimu likome patenkinti. Vienintelė bėdelė – padavėja pamiršo atnešti įrankius. Na, ir gal dar tai, jog pamiršo paminėti, kad (nors ir atrodom, kaip mėgstantys pavalgyti…) porcijos čia didžiulės!

Šaltibarščiai – neblogi, tačiau mūsų skoniui kiek per stambiai supjaustyti ir trūko druskelės. Taip pat akį užkliudė tai, jog šaltibarščių spalva gerokai skyrėsi. Vienų spalva buvo kaip praskiesta, o kitų, kaip gerokai pastovėjusių. Bulvės gana gardžios, gerai paskrudusios.

Išbandėme ir vaikų meniu. Pasirinkome blynelius su varške. Šie buvo, begalo gardūs. Dailiai gelsvos spavos, ne per saldūs, šiek tiek paskrudusiais kraštais. Visai kaip pas mamą.

Cepelinai – nenustebino, tačiau ir nenuvylė. Buvo gana gardūs, gausiai apipilti spirgučiais ir grietine.

Balandėliai buvo tikrai gardūs, padažas visai kaip naminis. Bulvės gerai išvirę, o kopūstai minkšti. Mėsytė taip pat skani. Ir tik tikri balandėlių fanai žino kaip sunku rasti tikrai skanių balandėlių.

Šonkauliukais taip pat nenusivylėme. Porcija galinga, mėsytė gardi, o ir patys šonkauliai ne vien iš kaulų sudaryti.

Tačiau labiausiai mus iš klumpių išvertė karka… Porcija – kaip arkliui. Mėsytė gardi, dailiai paskrudusi. Šalia patiektos bulvės gerai išvirę, o krienai – tikrai ne vaikiški.

Ir už visą šitą šventę su gėrimais sumokėjome nepilnai 60 eurų. Už šią kainą prkirtome tikrai skaniai, vos tilpo viskas. Žemaičio dėka nusprendėme nepasididžiuoti ir pamatyti, kokių dar įdomybių mums turi Šiauliai. Su šia mintimi, linksmai nusiteikę išėjome (nors labiau ridenomės) pašniukštinėti po saulės miesta.

Verdiktas – 17/20 – puiki vieta pavalgyti ne tik pietų, bet ir pasibūti su šeima ir draugais. Čia piniginės tikrai nenuskriausite, o prikimšit pilvus kaip reta. Tad rekomenduojame užsukti ir Žemaičio džiaugsmus patirti patiems.

Restorano Žemaitis internetinė svetainė

Prisidėti prie diskusijos

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.