Restoranas "DU" Apžvalga

Restoranas „DU” Apžvalga – Tai Gal Geriau Po Vieną?

Rate this post

Būna pamatai Facebooke skanių restorano nuotraukų ir iš karto screenshot’ą saugai savo mobiliajame, nes juk reikia aplankyti bū-ti-nai. Taip nutiko ir su Šeimos Restoranu Du, vis akis užkliūdavo ar tai už nuotraukos, ar tai už kokio post’o, bet vis nerasdavom laiko užsukti. Bet vieną gražų vakarą, pagaliau susiėmėme ir iškeliavome Karmėlavos kryptimi…

Restoranas „DU” Apžvalga – Aplinka 3/5

Vieta kiek nutolusi nuo Kauno, keliaujant link Karmėlavos – Ramučiuos. Rasti nesunku, tereikia kokią minutę pavažiuoti pagrindine gatve. Dešinėje pamatysite nedidelį, tamsiu paros metu, lemputėmis apšviestą pastatą. Šviesa jaukiai kviečia į vidų.

Norėdami pasistatyti automobilį susidūrėme su pirmąją (maža) problema. Atvykome kuomet jau buvo tamsu, bet iškart supratome, jog restorano stovėjimo aikštelė nei apšviesta, nei pažymėta. Apsižiūrėję aplink nusprendėme, kad nedidelis asfalto lopinėlis su kiek per aukštu bortu ir bus mūsų stovėjimo aikštelė. Tik nelabai supratome, kam tokį bortą daryti… Bet vėlgi, kai “atvarai” su kokiu džipu, tai netampa problema.


Įėję į vidų patekome į labai nedidelę erdvę, kur mus pasitiko mielai nusiteikusi padavėja. Viskas tvarkinga, gražu, švelniai apšviesta, nesėdi prieblandoj, bet ir į akis nespigina. Tačiau pati vieta – lyg studento bendrabučio kambarys. Nedidelėje salėje sudėti 5 ar 6 staliukai vos ne remiasi vienas į kita. Atsisėdus viduryje, kur mus ir pasodino, atrodė, kad visas restoranas sėdi prie vieno stalo, nes visų pokalbio nuotrupas gali girdėti taip, lyg tikrai prie vieno stalo ir sėdėtum. Toks klaustrofobiškas jausmas atėjus pavakarieniauti labai keistas ir ne itin malonus.


Visą laiką nesupratome banketų salės principo. Norint įeiti į restoraną, praeini pro atidengtus pokylio salės langus. Nori ar ne, žvilgsniu dėbteli pro langus, ir ko gero užsižiopsojęs atrodai tikrai ne kaip. Taip pat svečiai su tortais ir kita atributika zuja pro pagrindines duris, nors restorano staliukai sustatyti ant ir taip siauro praėjimo. 

 


Bet keisčiausia – staliukas prie pat lauko durų… Gal kažko mes čia nesupratom, tačiau ant kiek ten gali būti smagu sėdėti, kada esi ne tik ant tako, bet ir kiekvienas durų atidarymas sudaro skersvėjį ir šaldo ne tik tavo maistą, bet ir tave patį. Tokiu žvarbiu oru, sėdintys prie praėjimo turbūt jautėsi, kaip troleibuse…

Restoranas „DU” Apžvalga – Aptarnavimas 4/5

Pradžia, turim pripažinti, buvo nekokia. Rezervavus staliuką, 18 valandą 17:40 gavome pranešimą, kad mūsų rezervacija atšaukta. Iškarto pagalvojome, kad gal kas nutiko restorane, tačiau perskambinus ne itin malonus balsas atsakė jog neva “vėluojame”. Paaiškėjo, kad darbuotojai tiesiog sumaišė laiką. Suprantama, pasitaiko, tačiau pokalbio metu išgirstas tonas paliko kiek nemalonų jausmą.

Nuotaikas kiek pataisė malonus padavėjos bendravimas, atsiprašymas už nepatogumus, ir svarbiausiai atsakymai į mūsų klausimus. Tačiau pastebėjusios fotoaparatą darbuotojos neatrodė itin patenkintos.

Maistas su užkandžiais atkeliavo tikrai greitai, tad prie merginų darbo nelabai daugiau yra prie ko prikibti. Labai smagu, kad stalai nurinkinėjami iš karto, o ne laikant pusę lėkščių visą vakarą.

Kiek sutrikome pamatę meniu. Kam spausdinti spalvotą meniu, pridėti ten kažkokių miško lapų siluetų per kelis lapus, bet neturėti nė vienos patiekalo nuotraukos? Taip, nuotraukos labai dažnai, bent dalimi, skiriasi nuo realybės, bet bent gali orientuotis, kas ir kaip tau atkeliaus.

Restoranas „DU” Apžvalga – Maistas 3/5

Jau minėjome, maistas atkeliavo tikrai greitai. Kaip ir prašėme pirmiausiai gavome desertą. Nusprendėme išmėginti dienos pasirinkimą – krembriule. Desertu tikrai nenusivylėme. Kremas buvo lengvas, ne per saldus, viršus traškus, o cukrus puikiai karamelizuotas. Pateikimas estetiškas, paprastas. Šiuo patiekalu skaniai pradėjome vakarą.

Užkandžiui užsisakėme naminius čipsus su traškia kiauliena. Jie buvo dailiai pateikti ir atrodė viliojančiai. Čipsai buvo gerai iškepę. Sūrio padažas, deja, nesužibėjo. Skonio gerokai pasigedome, o ir konsistencija labiau priminė blynų tešlą. Ant čipsų viršaus sudėti svogūnai ir kiaulienos gabaliukai visai tiko, tik kiauliena mus taip pat kiek nuvylė tiek skoniu tiek tekstūra. Ir dar – kam padėjus padažą šalia viską apipilti parduotuviniu saldžiarūgščiu padažu? Na, ne viską, tiksliau kai kurie čipsai šio padažo sulaukė gana dosniai, o kiti jo net akyse nematė. Bendrai, užkandis, kaip užkandis. Bet ne restoranui.

Užkandę judėjome prie karštų. Išsirinkome vištienos kepsnį bei kiaulienos kepsnius ir burgerį su traškia vištiena. Patiekalai atkeliavo vienu metu, tad kažkam nereikėjo tik seilės varvinti belaukiant.

Pradėkime nuo kepsnių, kurie lekštėse atrodė, gan keistai. Mėsa gana neblogai iškepusi, tik kiaulienai kiek trūko prieskonių. Vienos daržovės buvo marinuotos gerokai per stipraus skonio marinate, o kitos visai be prėskos, ir atkeliavo šaltos, tad, deja, patiekalams skonio nesuteikė.

Prie kiaulienos patiektos bulvės buvo tikrai neblogos, skaniai susivalgė su kiauliena, tačiau prie vištienos patiektu kuskusu taip pat nusivylėme. Gerokai pravėses, beskonis, o ir jausmas valgant buvo toks, lyg šis garnyras tikrai ne šviežias.

Burgeris atkeliavo nemažas, apibėgęs ištirpusiu sūriu. Bandelė gan minkšta, vištienos matėsi tikrai nepagailėta. Bet prisipažinsim – viso burgerio nesuvalgėme… Jis nebuvo blogas, tiesiog kažkoks, nei ten nei šen. Pati “traški” vištiena nebuvo traški, ir atrodė labiau lyg kas vištienos kepsnį butų įmetęs visą. Tad didžiąją skonio dalį nustelbė vištiena, kuri nebuvo įpatingai skani. Bendrai visas skonis susiliejo į tokią lipnią visumą, kuri nebuvo kažkas tokio, kas praskaidrintų vakarą.

Prie burgerio pateiktos bulvytės, nors atrodė skaniai, daug skonio nepridėjo, nes druskelės, ir dar kokios minutės fritiūrinėje, buvo pagailėta. Švelniai saldus padažas prie jų… visiškai nederėjo su bulvytėmis skonis ne labai derinosi, o burgeriui ir taip neturint ryškių skonio akcentų, viskas susimalė į saldžia masę. Patiekalas valgomas, bet stokoja kokio stipresnio ar aštresnio ingrediento…

Bendrai išvažiavę iš restorano jautėmės keistai. Viskas kaip ir tvarkoje, patiekalų kainos tikrai įperkamos, aptarnavimas gan malonus. Tačiau bendras jausmas viduje ir maisto kokybė nesukėlė noro dar kartą ten užsukti.

Restoranas „DU” Apžvalga – Kaina 4/5

Kainos čia nesikandžioja. Nors galite rasti ir kiek brangesnių patiekalų, atvykę čia pavalgyti tikrai rasite kažką sau priimtino.

Atvykome su mintimi vakarienei išleisti apie 50 eurų, kad išbandyti kuo daugiau išleidome apie 30, bet tiesa pasakius, nė vienas iš mūsų nelabai norėjo ar rado, ką daugiau užsisakyti. Jautėmės, kad ir te itin skaniai, tačiau sočiai pavalgę, tad pasirinkimas neviliojo nei užkandžiais nei kažkuo kitu. 

Sąskaita: Vištienos kepsnys su kuskus – 7.90, Kiaulienos sprandinės kepsnys su pipiriniu padažu – 8.90, Burgeris su traškia vištiena – 6, Naminiai bulvių traškučiai su traškia kiauliena – 4.50, Dienos desertas – 4.

Iš viso 31.70

Restoranas „DU” Apžvalga Verdiktas – 14/20

Vieta įdomi ir jauki, maistas atrodo gražiai, pasirinkimas pakankamai didelis. Tačiau maisto skoniu ne likome sužavėti. Nors atskiri komponentai buvo visai neblogi, nė vienas patiekalas nesuėjo į visumą, ir labiau jautėsi toks tept lept požiūris. Taip pat restorano salės sujungimas su pokylių salę ir mažas atstumas tarps staliukų privertė mus visą vakarą jaustis klaustrofobiškai ir nejaukiai…

Prisidėti prie diskusijos

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.