The Matrix Apžvalga

The Matrix Apžvalga

Trumpai:

Kuklus vaikinukas Thomas Andersonas (Keanu Reeves) turi rimtą ir gerai apmokamą darbą stambioje kompiuterinių technologijų firmoje. Tačiau atlikęs privalomus darbdavių reikalavimus, jis puola ieškoti atsakymo apie Matricą.Jis yra tvirtai įsitikinęs, tai yra gyvenimo prasmė. Jis beveik nemiega naktimis. Tik iš negausių, patyliukais sklindančių kalbų jis girdėjo, kad Matrica – tai beprotiškai žiaurus mechanizmas, kontroliuojantis jo ir kitų žmonių gyvenimus.

The Matrix  The Matrix
(1999) on IMDb

R
2h 16min
Action, Sci-Fi
1999

Techniškumas – 9/10

Istorija – 9/10

Veikėjai – 7/10

The Matrix

Aprašymas: Kuklus vaikinukas Thomas Andersonas (Keanu Reeves) turi rimtą ir gerai apmokamą darbą stambioje kompiuterinių technologijų firmoje. Tačiau atlikęs privalomus darbdavių reikalavimus, jis puola ieškoti atsakymo apie Matricą.Jis yra tvirtai įsitikinęs, tai yra gyvenimo prasmė. Jis beveik nemiega naktimis. Tik iš negausių, patyliukais sklindančių kalbų jis girdėjo, kad Matrica – tai beprotiškai žiaurus mechanizmas, kontroliuojantis jo ir kitų žmonių gyvenimus.

Nuoširdžiai maniau kad po tiek laiko šis filmas bus pasenęs, ar atrodys kvailai, tačiau atvirkščiai. Viskas taip stilizuota, bet kartu tas stilizavimas protingai sudėtas. Jei pasakytum, kad prieš metus šitą filmą išleido, tikrai net nesiginčyčiau su tavimi. Filmas jaučiasi gerai išmastytas ir išdirbtas, o jei norėsite beveik kiekvienoje scenoje rasite kažką paslėpto ar simboliško. Ne veltui tai filmas apie kurį parašytos bent kokios 6 filosofinės knygos.

Dar kartą sakysiu, ir stovėsiu prie savo nuomonės – Matrica – tai geriausia vieno filmo istoriją kuriai nereikėjo plėstis. Dar raktelį peržiūrėkite filmą, į visus užduotus klausimus atsakomą, visi tikri istorijos posūkiai išspręsti ir mums nekyla klausimų „O kas toliau?” kai filmas baigiasi, nori dar, tačiau kaip ir supranti link kur ir kas eina. Didžiausias to pliusas sugebėjimas pateikti sudėtingas filosofines idėjas kartu su kumščiais ir ginklais.

Taip, turiu dar ir šitą pripažinti, kai kada vaidybą ir pačios veiksmo scenos jaučiasi tokios perspaustos. Pats Keanu kartais jaučiasi lyg bandytų būti labai surimtėjąs ar „Kietas”, bet tiesiog jaučiasi „netikrumas”. Kai kurios veiksmo ar kovos scenos atrodo bando parodyti labai daugi įdomių idėjų, bet kartais prašauna pro šalį ir atrodo truputėlį kvailokai.

Bendrai – 9/10
Prisidėti prie diskusijos

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.