Tenet Apžvalga

Tenet Apžvalga

Trumpai:

Armed with only one word, Tenet, and fighting for the survival of the entire world, a Protagonist journeys through a twilight world of international espionage on a mission that will unfold in something beyond real-time.

Tenet  Tenet
(2020) on IMDb

PG-13
2h 30min
Action, Sci-Fi
3 September 2020

Techniškumas – 8/10

Istorija – 6/10

Veikėjai – 8/10

Tenet

Aprašymas: Apsiginklavęs tik vienu žodžiu „Tenet“ ir kovodamas už viso pasaulio išlikimą, pagrindinis veikėjas keliauja per super slaptos tarptautinio šnipinėjimo organizacijos, siekdamas misijos, kuri atsiskleis ne tik šį laiką, bet ir privers pažiūrėti atgal į praeitį.

Viso laiko apsisukimo koncepcija yra tikrai įdomi. Tai sukuria puikias veiksmo scenas kur pirmą kartą žiūrint tikrai gali būti sunku viską suprasti, tai tikrai sumaišys jums smegenis. Kartais filmas ima ir atrodo, kad iš tikrųjų žino, ką daro ir kokių emocijų iš žiūrovų reikalauja, tačiau kai kur viskas atrodo gan išbarstytai.

Čia tikrai nėra personažų ar įdomių asmeninių istorijų. Tai arba charakteris – tuščias lapas  (kaip pagrindinis veikėjas ir dauguma kariuomenės bičiulių pabaigoje), arba žmonės, vedami pačių elementariausių motyvų. O, aš mirštu, todėl aš sunaikinsiu pasaulį, nes jei aš neturėsiu, tai niekas neturės, šaunuolis, bet ar kiekvienas tavo kariuomenės karys turi mirti? Ir po velnių, bent duok savo pagrindiniam veikėjui vardą… jopšikmat…

Viskas atrodo kaip labai subalamutinta, toks jausmas, kad Nolanas turėjo gerą idėją, tačiau, užuot ją iš tikrųjų plėtojęs su pačiais veikėjais, jis tiesiog labiau norėjo parodyti „argi nebūtų kieta tokia scena”, ir taip, jei kalbėtume apie trumpą filmą tai visai veiktų, tačiau tos idėjos pradeda greitai nusibosti. Muzika yra per garsi, kai kurios scenos sukuria logikos skyles, kova koridoriuje atrodo kaip tiesiog 2 kaskadininkų pasistumdymas, o pačioje pabaigoje, šio filmo kulminacija yra tiesiog Mėlyni geriečiai kovoja su Raudonais blogiečiais.

Bendrai – 7/10

Prisidėti prie diskusijos

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.