The Chilli Guys

The Chilli Guys – Lietuviško Aštraus Padažo Apžvalga

Rate this post

Neslėpsim paprasto fakto – mes mylime aštrų maistą. Nors tiesa, santykiai su juo yra gan keisti… Iš pradžių valgydavom be galo aštriai, ko gero, kad kažką įrodytume. Tačiau su amžium, prieš kvailiojant su maistu, pradėjom apmastyti rytojaus dieną laukiančias kančias. Tada supratom, kad tuolete kalbėt šventas Marijas visą sekančią dieną, nėra geriausias laiko praleidimo būdas. Kitaip sakant, karštakošiai nebebūnam, bet aštrus maistas vis dar mūsų širdyse.

Bėgant metams, pradėjome vis labiau gerbti Lietuvoje kuriančius ir veikiančius verslus. Taip taip, čia tikrai nebus garsiausias ar geriausias pasaulyje brandas, bet mūsų nedidukėje šalialėje sukuriama tiek daug nuostabių dalykų, kad turėtų būti nusikaltimas pildyt užsienio rinkos kišenes. Ilgos istorijos čia nekursim ir nevyniosim į vatą. Mūsų mintis – palaikykime savus po galais!

Būtent tai šiandiena ir norėtume padaryti. Patys jau išbandėm, o dabar pristom jums – “Chili Guys” vyrukus ir keturis jų sukurtus aštrius padažus.

Nesitikėjome, bet visi šie padažai mum patiko skirtingai ir paliko gana gerą, liežuvį deginantį įspūdį. O dabar, šiek tiek apie kiekvieną atskirai:

Habanero Pineapple – šis padažas yra „lietuviškai aštrus”, t.y. kiek aštriau nei jalepenas, užsidėjus daugiau gerklė nesudegs, tačiau spyris į receptorius tikrai yra. Aštrumas beveik akimirksniu dingsta, tad galite mėgautis maisto skoniu nepliumdami vandens cisternomis. Tiesa, šis padažas neturi stipraus skonio, tad jį rekomenduotume tik dėl aštrumo.

Choko Habenero – kiek aštresnis padažas, kurį paragavus lyg adatėlėmis ima durstyti liežuvį. Aštrumas šį kart taip pat nedusina, pagrinde apima tik liežuvį. Įpatingų skonių čia taip pat nerodome, tik šiokį tokį šokolado atspalvį.

Ghosto of Mango – kita kalba. Mango skonis jaučiamas labai aiškiai, o aštrumas apima visą veidą. Ima mušti prakaitas, lyg būtų jūsų eilė eit kalbėt prieš klasę, tačiau šitas jausmas daug malonesnis. Veidas ir burna gerokai įkaista, tačiau aštrumas neperlipa komforto ribos. Mūsų skoniui, iš šių keturių padažų, šis tapo favoritu.

Carolina Reaper – šį padažą labai aiškiai apibūdina jo pavadinimas. Taip, tai nebuvo toks aštrumas, kad norėtum parduoti savo mamą, bet ponai, reikia maisto ir skoniu pasimėgauti, o ne tik verkti. Padažas tikrai aštrus, labiausiai jaučiamas liežuviu. Jei tikrai tikrai mėgsti aštrų maistą ir iššūkį, siūlom išbandyti šitą padažą.

Bendrai jei mėgsti gerą aštrų padažą siūlome tikrai pabandyti Chili Guys padažus. Visi 4 padažai pakankamai skirtingi, kad įtiktų įvairiausio skonio ir aštrumo mėgėjus, asmeniškai rekomenduotume Ghost of Mango dėl derinimo su maistu ir California Reaper dėl to kad pajausti mirties alsavimą į nugarą.

chilliguys.lt

Prisidėti prie diskusijos

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.