Kavinė 49 Apžvalga – Tegyvuoja Sparnelis!

Trumpai:

Douglas Adams’ savo knygoje „Galaktikos Gidas” rašė jog atsakymas į gyvenimo prasmės klausima yra 42… manau jis klydo, nes atsakymas į visus klausimus yra 49. Kur varom po darbo? 49. Kur varom skanių ir aštrių sparnelių? 49. Tokiais va „bairiais” pradedam savo ilgai grumuliuotą vienos mėgstamiausios mūsų įstaigos Kavinės 49 apžvalgą. Juk dar liko Kaune neformalų ir rock and rolo sielą…

5/5 - (9 votes)

Douglas Adams’as savo knygoje „Galaktikos Gidas” rašė, jog atsakymas į gyvenimo prasmės klausimą yra 42… manau jis klydo, nes atsakymas į visus klausimus yra 49. Kur varom po darbo? 49. Kur varom skanių ir aštrių sparnelių? 49. Tokiais va „bajeriais” pradedam savo ilgai grumuliotą, kone mėgstamiausios mūsų įstaigos Kavinės 49 apžvalgą.

Kavinė 49 Apžvalga – Aplinka 4/5

Aplinka čia pats tas “neformalams”, “rokeriams”, ir “metalistams”, bet ir visi kiti tikrai mielai laukiami. Kodėl taip sakom? Paprasčiausiai, Kavinė 49 neturi minkštų krėslų, randominių “meno” kūrinių ant sienų, ar liustrų su brangakmeniais. Čia neini pavakarieniauti su žmona žvakių šviesoje, čia ateini “PASITŪSINT”, atsigert skanaus alaus, ir “užjudėt” su panašiais mąstančiais žmonėmis. Tai nėra aplinka kiekvienam, bet čia jaučiamės – kaip namie.

Čia rasit kelis stalo žaidimus, na daugelis jų šiek tiek „pramėtyti”, taip jau nutinka su girtais “žaidėjais”. Taučiau vis vien duodu pliusą už pastangas, o kas svarbiau, kad muzika čia visada labai gera. Vienintelis dalykas, kuris gali šiek tiek pasikeisti – tai minkštesnės kėdės ir suolai mano senam užpakaliui. Paskutinis dalykas – Expecto Beeronum.

Kavinė 49 Apžvalga – Aptarnavimas 5/5

Pripažinsiu jau dabar, ši apžvalga bus į vienus vartus, tiesiog 49 yra vieta, kurią arba myli arba ji tikrai ne tau. Aptarnavimu niekada skųstis neteko, bet tikėtis fancy restorano aptarnavimo būtų kvailoka. Na, kartais atėjus, tada, kai pilną žmonių gal negausi šilčiausio pasisveikinimo, bet mes tai suprantam. Su už baro dirbančiais žmonėmis visada gali pajuokauti, paklausti klausimo, ar tiesiog jaustis laukiamas svečias 49-iuose. Ir svarbiausia tave perspės dėl to, kad sparnai “mirtinai” aštrūs, ir na, nemeluoja.

Taip pat rekomenduosiu vakarais rezervuotis staliuką, o ypač savaitgaliais. Ne viena kartą teko apsisukti ir kulniuoti atgal, kai įsiveržiau į sausakimšą barą/kavinę. Darbuotojai mielai priimsi jūsų rezervaciją (jei tik tokiai dar bus vietos).

Kavinė 49 Apžvalga – Maistas 5/5

Meniu gan platus, tačiau čia nerasite keptų ančių ar austrių, viska labai paprasta ir „ūkiška”. Kepsniai, kelios sriubos, užkandžiai, tokia vieta, kur pavalgysi tikrai sočiai. O beje, ir labai neblogų pietų čia taip pat galite užsukti. Gėrimų pasirinkimas nėra didelis, bet gali rasti pagrindinius dalyvius – nebrangų alų ir bloody mary.

Ar tai skaniausi dienos pietūs visoje Lietuvoje? Gal ir ne, tačiau niekad neturėjom jokių “kuriozų”. Na žinai, tų, kur atnešą neiškeptą mėsą ar “netyčia” kibirą druskos suverčia į salotas. Sriubos ir pagrindiniai patiekalai visada būna šilti ir sotūs. Tik pasirinkimas dienos pietų gan greitai dingsta, tad ilgai nelaukite. Jei jums kaip ir man jau truputį įgriso „išknisinėti” iš maisto ir valgyt „nesąmones” kurios TIK vizualiai gerai atrodo – siūlau užsukti į Kavinę 49.

Klausykitės, ne rimtai, klausykites… Visi žmonės, kuriuos esu užvedęs paragauti Kavinės 49 sparnelių, tapo, FANAIS. Ir kai pirmas pasiūlymas susitikit staiga tampa – tai gal į 49, sparnų ir alaus? Ir tai turbūt sunkiai paneigiamas faktas, kad čia sparnai skaniausi Kaune. Na, arba mes dar vis neradę geresnės vietos.

Ir…. čia jau mano senėjimo marazmas, jaunikliai gal šiais laikas stipresni, bet jei meniu parašyta “LABAI AŠTRU” tai žinokit niekas čia jums NEMELUOJA… Čia ne tik pipiriuko užbarstyta, čia visa spiritualinė kelionė kur jau 3 kart gyvenimas man prieš akis prabėgo (pasirodo nieko gero neužgyvenau net). Tad labai rekomenduoju šiek tiek apgalvoti pasirinkimus, jei sunkiai toleruojate tikrą aštrumą…

Bendrai sudėjus viską, manau suprantate, kodėl Kavine 49, bent jau mums, taip patinka. Viskas paprasta, skanu, ir su gera nuotaka. Tai… kas penktadienį sparniukų?

Kavinė 49 Apžvalga– Kaina 5/5

Ne veltui ši vieta, beveik kiekvieną savaitgalio vakarą yra pergrūsta žmonėmis. Gėrimai ir alus čia vieni iš pigiausių Kaune, gali sočiai pavalgyti, o ir sparniukai “logiškai” kainuoja. Už dienos pietus sumokame apie 4-5 eurus – pagrindinis patiekalas su sriuba. Ir taip nors pasirinkimo čia labai didelio nerasite, bet vien faktas, kad Kavinė 49 aktyviai palaiko Ukrainą pakelią kainos skiltį iki viso tobulo 5-tuko.

Kavinė 49 Apžvalga Verdiktas – 19/20

Kavinė 49 yra tobulas variantas MUMS – taip čia galima rasti, ką patobulinti ar pakeisti, ir taip, ši vieta tikrai ne visiem. Bet čia gausite geras kainas, daug rock and rollo, skaniausius sparniukus Kaune, ir malonų aptarnavimą – šito mums užtenka per akis. Jei panašiai mąstote apie maistą kaip ir mes, tada penktadienio vakarą tik į Kavine 49. 

Prisidėti prie diskusijos

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Komentarai
  • Turbūti geriausai vieta Kaune sparneliams, dar užsidarė Undegroundas tai tik viena vieta metalistams liko, dar sake Lemmy yra kažkoks, bet bandyti neteko.

    • Ah, dar yra žmonių prisimenančių Undegroundą… kiek kalbu su Kauniečiais visi atrodo spėjo pamiršti tą nuuostabia vietą :/