Cepelinų Receptas

Cepelinų Receptas

Kartais taip pasiilgstame naminio maisto… Cepelinų, koldūnų, kugelio ar kitų gardumynų gaminimas atrodo labai sunkus procesas. Tačiau taip tikrai nėra. Juolab, jei maistą darome ne armijai, o vos keliems šeimos nariams.
Štai jums paprastas cepelinų receptas:

Cepelinų Receptas – Gamyba:

Bulvės išverdame su lupyna. Joms išvirus lupyna nulupame ir bulvės sutriname iki neliks gumuliukų.

Paruošę virtų bulvių masę imamės tarkio. Bulves nuskutame ir užmerkiame šaltame vandenyje, kad nepajuoduotų, kol sutarkuojame ir nusunkiame. Skysčio nuo bulvių tarkio neišpilame, o laukiame, kol nusės krakmolas.

Virtų ir tarkuotų bulvių masę sumaišome su prieskoniais ir tarkuotu svogūnų bei česnaku.

Įdarui smulkiai supjaustome svogūną, česnaką ir kartu su prieskoniais įmaišome į faršą.

Uždedade kuo didesnį puoda kaisti su vandeniu. Vandens turėtų būti kiek daugiau nei puse, kad cepelinai nesuliptų. Kol laukiame verdančio vandens sulipdome norimo dydžio cepelinus. Vandeniui užvirus įmaišome krakmolo ir dedame cepelinus taip, kad šie nesusigrūstų puode.

Cepelinus, telpančius delne, verdame apie 25-35 minučių arba dar 15 minučių po to, kai cepelinas iškyla į vandens paviršių.

Nors mėgstame ir gaminti ir dalinti savo gamybą su kitais, vis dėl to kartais sunku surasti noro ir jėgų skirti laiko šiem receptams. Nors iš pradžių tokie trumpi straipsniai ir atrodo kaip lengvai perkremtamas kelių minučių darbas, tiesa ta, kad viskas susideda iš daugybės mažų žingsnių. Tada jei patiko šis ar kitas straipsnis, palik komentarą ar pasidalink šiuo puslapiu Facebook, tai padeda neprarasti motyvacijos.

Daugiau receptų galite rasti instagram.

Prisidėti prie diskusijos

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.