Kalėdiniai Siaubo Filmai

Kalėdiniai Siaubo Filmai – 5 Filmai Šiurpuliukams prie Eglutės!

Rate this post

Kalėdiniai Siaubo Filmai – Visi mes turime bent kelis filmus, kuriuos norom ar nenorom peržiūrime kiekvienu kalėdiniu laikotarpiu. Vieniems tai sena kino klasika, kitiems tai visai neseniai pasirodę, bet širdis spėja užkariauti filmai. Tačiau nutinka toki momentai kai nori šiurpuliukų, kraujo, ir šiek tiek aštresnių Kalėdinių emocijų. Aš praėjes ir peržiūėjas daug MEH siaubo filmų, turiu jum pačių geriausių siaubo filmų sarašą. Šį kartą pakalbėkime apie šventinį siaubą ir 5 filmus, kurie šias Kalėdas pavers tikrai bauginančiu laikotarpiu. Mums visiems praverstų daugiau šventinės nuotaikos, net jei ji būtų pilnutėlė siaubo!


1. Krampus!

Kas geriau šias Kalėdas nei pats Krampus, blogasis Kalėdų senelis kuris paremtas mitais ir legendomis.”Krampus” įdomiai sumaišo kalėdinį šilumą su siaubo elementais, suteikdama unikalų požiūrį į šventinę atmosferą. Roger Ebert apibūdina filmą kaip “sezoninę pramogą, kuri yra šiek tiek šiurpi, šiek tiek juokinga ir šiek tiek širdinga”. „Krampus” yra atskirtas nuo įprastų kalėdinių filmų, kurie dažniausiai orientuoti į šeiminius ir jaukius momentus, todėl tai puikus pasirinkimas tiems, kurie mėgsta netradicinius ir iššūkį keliančius kalėdinius filmus. Pats laikas paklausti ar šiemet buvote geri berniukai ir mergaitės?


Aktoriai: Adam Scott / Toni Collette / David Koechner;
Metai – 2015;

Mūsų Įvertinimas – 8/10;
— /// IMDB;

2. Juodosios Kalėdos!

Nuo 1974 metų iki šiol, Juodosios Kalėdos yra laikoma siaubo klasika. Šis filmas pasakoja apie studentų bendrabutį, kuris yra užpuolamas mirtinai pavojingos figūros. Juodosios Kalėdos yra siaubo klasika, kuri yra verta žiūrėti kiekvieną Kalėdų sezoną. Tai yra vienas iš tų filmų, kurie yra tikrai šiurpūs, tačiau jie taip pat yra labai gerai sukurti ir turi daugiau nei pakankamai įtampos, kad žiūrovai būtų įtraukti. Žinoma filmo amžius jaučiasi, tačiau filmas greit įtraukią į savo keistą pasaulį ir apie technikos skirtumus nebegalvoji.


Aktoriai: Olivia Hussey / Keir Dullea / Margot Kidder;
Metai – 1974;

Mūsų Įvertinimas – 7/10;
— /// IMDB;

3.Kaip suomiai Kalėdų Senelį…

Tai nuostabus Kalėdų siaubo filmas, kuris pasakoja istoriją apie seną legendinį Kalėdų Senį. Čia puikus miksas tarp folkloro ir siaubo. Jis puikiai išlaiko šventinį nuotaiką su savo kartais keistoku humoru, bet visgi ne vieną scena galės priversti atsistoti plaukams ant rankos. Filmas tyrinėja Kalėdų tradicijų nekaltybę ir Suomių kultūra, iškart tampa įdomiau, juk Suomiai! O rimtai tai stilius, jungiantis nuostabius snieguotus peizažus ir bauginančią kino operatoriaus darbą, sustiprina filmo žavingumą. Tai tikrai ne didžiausio biudžeto filmas, ir kai kurie aktoriai ne visai atitinka to ko iš jų reikalaujama, tačiau ši istoriją tikrai bus įsimintina.


Aktoriai: Jorma Tommila / Onni Tommila / Peeter Jakobi;
Metai – 2010;

Mūsų Įvertinimas – 7/10;
— /// IMDB;

4. Geriau Pasisaugok!

„Better Watch Out” tamsus ir paslaptingas Kalėdų siaubo filmas, kuris atsiskiria nuo tradicinių švenčių lūkesčių su gan daug žiaurumo ir gan jaunais veikėjais. Filmui gražiai pavyksta sumaišyti šventinį nostalgiškumą su jausmu, jog artėja nelaimė, sukurdamas atmosferą, kuri tiksliai nežinai kas priešas o kas draugas. Nors negaliu sakyti, jog ši istorija savo techniškumu kažkuo nustebins, bet viskas perteikta pakankamai, jog galėtum įsilieti į šį Kalėdinį košmarą. Ir žinoma dažniausiai tokiuose filmuose silpniausias aspektas būna vaikai aktoriai, tačiau čia beveik visi atlieka tikrai gera darbą su sudėtingomis scenomis.


Aktoriai: Olivia DeJonge / Levi Miller / Ed Oxenbould;
Metai – 2017;

Mūsų Įvertinimas – 7/10;
—- /// IMDB;

5. Advento Kalendorius!

Tai 2021 metų kalėdinis siaubo filmas, kuris pasakoja apie mergaitę, kuri atsiduria paslaptingame kalėdiniame kalendoriuje. Šis filmas nors ir taikosi labiausiai į siaubą, tačiau jame rasite ir humoro elementų. Intriguojanti siužeto linija ir neprognozuojami įvykiai tikrai įkvepia klausinėti, kas nutiks toliau, tačiau negaiu sakyti, jog filmas labai orginalus. Nors ir sudėliotas iš n kartų matytų istorijos dalių, vis vien filmas sugebėjo manę nustebinti. Jei ieškote kiek kitokios šventinės patirties ir įdomaus siaubo, „Advent Calendar” tikrai verta dėmesio! Tai puikus būdas praleisti Kūčias arba Kalėdas su draugais ir šeima, tik pasiruoškite gan nuspėjamam, bet šiurpiam vakarui.


Aktoriai: Eugénie Derouand / Honorine Magnier / Clément Olivieri;
Metai – 2021;

Mūsų Įvertinimas – 6/10;
—- /// IMDB;

Svarbu pažymėti, kad Kalėdinių siaubo filmų pasirinkimas gali praturtinti jūsų šventinę patirtį kitokiu būdu. Kalėdinis demonas Krampus gali įnešti šiek tiek kitokią atmosferą į šventinį laikotarpį. Taip pat, jei ieškote klasikinio siaubo su šiek tiek komedijų, siūlau paskaityti mūsų straipsnį apie Klasikinius Kalėdinius Filmus. Linkiu jums kuo įdomesnių ir linksmesnių Kalėdų su savo mėgstamais siaubo filmų pasirinkimais! Ačiū, kad skaityote, ir gražių švenčių!

Prisidėti prie diskusijos

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.