Squid Game Apžvalga

Squid Game Apžvalga

Trumpai:

Keturi šimtai penkiasdešimt šeši žmonės, kurie visi gyvenime patyrė finansinių sunkumų, kviečiami žaisti paslaptingą išlikimo žaidimą. Jie varžosi tradicinių ir labai paprastų vaikų žaidimų serijoje, tačiau visi žaidimai mirtini, jie rizikuoja savo gyvybe tik tam, kad galėtų pasiimti 45,6 mlrd. Billiono (38,5 mln. JAV dolerių) prizą. Visos kančios ir išgyvenimai tik tam, kad papildyti savo kišenes…

Squid Game  Squid Game
(2021) on IMDb

TV-MA
1h
Action, Adventure, Drama
2021

Techniškumas – 8/10

Istorija – 7/10

Veikėjai – 9/10

Squid Game

Aprašymas: Keturi šimtai penkiasdešimt šeši žmonės, kurie visi gyvenime patyrė finansinių sunkumų, kviečiami žaisti paslaptingą išlikimo žaidimą. Jie varžosi tradicinių ir labai paprastų vaikų žaidimų serijoje, tačiau visi žaidimai mirtini, jie rizikuoja savo gyvybe tik tam, kad galėtų pasiimti 45,6 mlrd. Billiono (38,5 mln. JAV dolerių) prizą. Visos kančios ir išgyvenimai tik tam, kad papildyti savo kišenes…

Viskas kaip ir daug realistiškiau, patys žaidimai daug logiškesni ir pati žaidimo idėja yra gan paprastesnė. Tai duoda daugiau laiko pabūti ir suprasti veikėjus, ir nuoširdžiai kai kurie scenarijai truputį sulaužo tave patį. Čia daug labiau spaudžiama baimė ir psichologinis smurtas nei tiesiog „Pjūklo” lygio skerdykla. Ir beveik nė vienas aktorius savo vaidyba nenuvylė, liūdnose scenose nežliumbė apsisnargleve o reagavo gan „realistiškai”.

Pačio serialo pastatymo kokybė yra tikrai įspūdinga, kartais net pakalusi „jopšikmat kiek tai kainuotų pastatyti realybėje”. Bendrai man patiko tiek tonas tiek pats scenų sudėjimas, viskas jaučiasi lyg būtų, na, viena organizacija. O ir patys žaidimai, vizualiai vis labiau sudėtingėjo ir pasiūlys gan „nesmagių” jausmų kai reikia žiūrėti į bedugnę.

Tiesa, pabaiga truputį nuvilia. Nesupraskite neteisingai, pats veikėjų konfliktas ir įtampą kaip ir pasiekia kulminacija, tačiau viskas aplink tampa gan „paprasta”. Daugelis blogiečių elgiasi kaip „karikatūros”, blogi dėdės kurie yra blogi nes, na yra blogi. Taip pat ir antrinės istorijos dalys yra lyg ir pametamos. Nuo tam tikro momento, pagauni viską, ir dėl ko tai vyksta, ir kas laimės, ir kas bus po to. Truputį silpnas galas tokiam įtemptam serialui.

Bendrai – 8/10
Prisidėti prie diskusijos

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.