Alice In Borderlands Apžvalga

Alice In Borderlands Apžvalga

Alice in Borderland  Alice in Borderland
(2020) on IMDb

TV-MA
8x50min
Fantasy, Action, Mystery
2020-

Techniškumas – 8/10

Istorija – 7/10

Veikėjai – 7/10

Alice In Borderlands

Aprašymas: Grupė draugų tiesiog gerai leidžia laiką nerūpestingomis vasaros dienomis. Tačiau staiga yra nukeliami į „Borderland” pasaulį, kuriame turi dalyvauti keistuose ir žiauriuose žaidimuose arba mirti. Pamažu atsiskleidžia ne tik daugiau detalių apie šį keistą pasaulį kuriame atrodo likę tik keletas žmonių, bet ir apie pačius veikėjus kurie kiekvienas turi savo sudėtingas praeitis. 

Serialo pastatymo kokybė tikrai gera, na nors nereikia nieko blogiau tikėtis, dažniausia iš Japonų to galima ir tikėtis. Čia labai didelių spec efektų nepamatysit, tačiau kūrėjai randa įdomių būdų kaip pavaizduoti apleistus miestus, dideles arenas, ar kaip tiesiog statistiškai pateikti pačius žaidimus. Ir čia ne visai „Pjūklas” kur pusę spąstų yra skirti vien „Šleikštuliui” sukelti, čia daug labiau psichologinė baimė ir manipuliacija.

Esu truputį perplėštas, nes antra serialo pusė gan stipriai pakeičia tiek stilistiką tiek veikėjų dinamika. Iš vienos pusės tai privertė mane klausinėt, kas, kodėl, kaip, kur, ir dar šimto klausimų, o pats tonas atrodo net pamiršo kokia istoriją pasakojama. Bet, iš kitos pusės, tai stipriai pagyvino visą veiksmą ir įkvėpė naujos intrigos į tai kas yra gan paprasta istorija. O patys veikėjai įvairūs, vieni atrodo tiesiog realūs žmonės, kitus nori pats nušaut, kad tik užsičiauptų.

Tai turbūt buvo pirmasis serialas kurį žiūrėjau ant 1.5 greičio Netflixe, ir ne dėl to kad čia kažkas labai nuobodaus ar blogo. Tačiau, istorija turi tam tikrą stilių, kuris labai ilgai užtęsia kadrus ar emocijas. Kartais naudojamas vieno kadro stilius kur turi gan ilgokai laukti kol kamerą atvažiuoja į savo vietą. Dar nepadeda ir tai, kad labai mažai nutinka istorijos atžvilgiu, didžioji dalis laiko praleidžiama apie veikėjus, ir pats pasaulis ar jo sistemos tampa truputį pamirštos.

Bendrai – 7/10
Prisidėti prie diskusijos

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.